Δήλωση Γενικού Διευθυντή Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος για τον θάνατο του Παναγιώτη Κλάδου: “Με τον θάνατό του ο τόπος μας γίνεται φτωχότερος”

Κανένα σχόλιο

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Παναγιώτη Κλάδου:

 Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Παναγιώτη Κλάδου. Ενός ξεχωριστού Χανιώτη, με σημαντική παρουσία στον δημόσιο βίο επί δεκαετίες.

Γιος του βενιζελικού αγωνιστή Θρασύβουλου Κλάδου, εκ των πρωτεργατών του αντιδικτατορικού κινήματος των  Χανίων το 1938, σε ολόκληρη τη ζωή του ο Παναγιώτης Κλάδος ήταν ταγμένος στα φιλελεύθερα ιδεώδη. Στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, για την οποία συνελήφθη και εξορίστηκε.

"Sponsored links"

Στη μεταπολίτευση, πάντοτε με ιδιαίτερη μαχητικότητα, ασχολήθηκε με τα κοινά, διεκδικώντας μια καλύτερη μοίρα για τον τόπο του.

Δραστήριο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, συμμετείχε κατ’ επανάληψη σε βουλευτικές εκλογές, υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος και νομάρχης Χανίων. Κατά γενική ομολογία, πολιτικών φίλων και αντιπάλων, η θητεία του ως νομάρχη Ρεθύμνου την περίοδο 1990-1993 υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη.

Με τον θάνατό του ο τόπος μας γίνεται φτωχότερος. Η μνήμη του ας είναι αιώνια.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις