16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δήλωση Σ. Ρίζου για τη δικαίωση της νηπιαγωγού Κυριακής Κατάκη: Τεράστια η ευθύνη τόσο της προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Ζερβουδάκη όσο και της παράταξης Σημανδηράκη

Ημερομηνία:

Με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά» κ. Σεραφείμ Ρίζος δηλώνει τα εξής για τη δικαίωση της νηπιαγωγού Κυριακής Κατάκη:

Ο αγώνας της Κυριακής Κατάκη, για να μη χάσει τη δουλειά της δικαιώθηκε πανηγυρικά. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ, που πραγματοποιήθηκε στις 12/8 αποφασίστηκε η άρση της από 26/7 απόφασης του ίδιου οργάνου, που αφορούσε στη μη ανανέωση της σύμβασης της εργαζόμενης Νηπιαγωγού σε παιδικό σταθμό του δήμου. Η αρχική απόφαση του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ αποδείχτηκε ότι ήταν παράτυπη και παράνομη και έτσι η συγκεκριμένη εργαζόμενη θα συνεχίσει να εργάζεται στους παιδικούς σταθμούς της πόλης αφού από 1/9 θα ανανεωθεί κανονικά η σύμβασή της.

Η Κυριακή Κατάκη δουλεύει ανελλιπώς στους παιδικούς σταθμούς, αρχικά του Δήμου Θερίσσου και στη συνέχεια του δήμου Χανίων, τα τελευταία 10 χρόνια. Κινδύνεψε να χάσει τη δουλειά της όταν ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ έκρινε ότι κακώς ανανεώθηκε η σύμβαση της εργαζόμενης διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε προσληφθεί παρατύπως. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε προσληφθεί το 2009, αρχικά ως μαία και στη συνέχεια ως νηπιαγωγός στον παιδικό σταθμό Βαμβακόπουλου όπου και εργάζεται ως τώρα. Αυτό που αγνοήθηκε (είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας) στην εισήγηση του επιθεωρητή ήταν ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδικών σταθμών εξαιρείται από το σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ και άρα ορθά και νόμιμα οι συμβάσεις της εργαζόμενης ανανεώνονταν κάθε χρόνο.

Τεράστια είναι η ευθύνη τόσο της προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ κας Ζερβουδάκη όσο και της πλειοψηφίας του οργάνου οι οποίοι χωρίς να κάνουν τον οποιονδήποτε έλεγχο αναπαρήγαν την εισήγηση του επιθεωρητή του ΑΣΕΠ εισηγούμενοι την απόλυση της εργαζόμενης χωρίς να κάνουν τον παραμικρό έλεγχο της νομιμότητάς της και χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης τόσο της εργαζόμενης όσο και της υπηρεσίας του δήμου. Τεράστια είναι η ευθύνη ειδικά των μελών της παράταξης Σημαντηράκη στο ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ που επιτέθηκαν με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ, τόσο στην εργαζόμενη όσο και σε όσους εναντιωθήκαμε στη μη ανανέωση της σύμβασής της (Ρίζος, Σαρρής, Κουλουριώτη). Σε συνθήκες κρίσης που οι παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με πρώτο και κύριο την έλλειψη προσωπικού η εισήγηση απόλυσης έστω και μίας εργαζόμενης, αν δεν είναι σκοπούμενη, φανερώνει είτε πλήρη ανευθυνότητα είτε ανικανότητα από την πλευρά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ και φυσικά της αρμόδιας αντιδημάρχου .

Γνωρίζοντας ότι και σε άλλους δήμους της χώρας (Άλιμος, Περιστέρι) οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς είναι αντιμέτωποι με απολύσεις δηλώνουμε την ικανοποίησή μας από την εξέλιξη της υπόθεσης και υπογραμμίζουμε ότι ως παράταξη θα είμαστε δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται από την κυβέρνηση και από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...