Δήλωση Τέρενς Κουίκ για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και τις «διαπραγματεύσεις»

Κανένα σχόλιο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣO Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Ο καρνάβαλος της φαιδρότητας των ανικάνων συνεχίζεται. Εξακολουθούν να περιφέρονται άβουλοι γύρω από τις ορέξεις των υπαλλήλων της τρόικας, η οποία αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί τις πρέπουσες και ρεαλιστικές λύσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και των Ταμείων.

Για το μέγιστο αυτό ζήτημα, που οδηγεί πάνω από 1.000.000 Έλληνες με χειροπέδες στους Εισαγγελείς ή στις φυλακές ή στην αυτοκτονία ή στις κατασχέσεις ακόμα και των σπιτιών τους, έχω, τους τελευταίους μήνες, μιλήσει με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, όπως επίσης τόσο με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον κ. Φώτη Κουβέλη.

"Sponsored links"

Μου είναι αδιανόητο να αποδεχθώ ότι ενώ όλοι συμφωνούν για γενναίο αριθμό δόσεων προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, όλοι ταυτόχρονα να επικαλούνται την άρνηση, για τις προτεινόμενες λύσεις, που προβάλλουν ο Πωλ Τόμσεν και η παρέα του.

Τα όσα αναγράφονται σήμερα για 24 ή 48 δόσεις, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση ζητά τουλάχιστον τις 60, προκαλεί μελαγχολία, αλλά ταυτόχρονα και θυμό, καθώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά ΔΕΝ  κυβερνά αλλά έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους απεσταλμένους των δανειστών.

Ρωτώ για μία ακόμη φορά:

Γιατί επιτρέπουν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης κ.λ.π. να αυτοεξευτελίζονται στα μάτια του ελληνικού λαού;

Βεβαίως το πρόβλημα είναι δικό τους, αλλά ταυτόχρονα ας μας εξηγήσουν ποιοι έχουν το τελικό δικαίωμα των αποφάσεων για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο:

Η ελληνική κυβέρνηση που πρέπει να έχει ως μέλημα τη λογική «μάζευε και ας ειν’ και ρώγες» από έναν λαό που δεν έχει πλέον τη φοροδοτική ικανότητα;

Η ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει και την ευθύνη του να μαζέψει με τον προσφορότερο τρόπο τα χρήματα που απαιτούνται για την αξιοπρεπή  διαβίωση του ελληνικού λαού και παράλληλα, για την εξόφληση των νόμιμων  δανειακών υποχρεώσεων της χώρας;

Ή οι οικονομικοί εκτελεστές της τρόικας που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η φορομάζωξη υπέρ των δανειστών;

Και ένα τελευταίο ερώτημα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

"Sponsored links"

Τι άλλαξε από πέρυσι τέτοιο καιρό μέχρι σήμερα, όταν εκείνος, ως Υπουργός Οικονομικών είχε περάσει από τη Βουλή (και είχε πάρει ΦΕΚ) τη ρύθμιση με 60 δόσεις;

Γιατί δεν εμμένει σε εκείνη την απόφασή του και τώρα παραδίνεται άνευ όρων στον κάθε οικονομικό εκτελεστή όπως είναι ο Πωλ Τόμσεν;»

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις