Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας για Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: “Ο στόχος δεκαετιών επιτεύχθη” – Ήπια αξιοποίηση που θα προκύψει μέσα από μελέτη | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

“Ο στόχος δεκαετιών για την παραχώρηση του συνόλου του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου επετεύχθη με την κατ’ αρχήν συμφωνία με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Η επιτυχία και η ωφέλεια, που προκύπτει από τη συμφωνία παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου για το Δήμο και τους δημότες μας, είναι τεράστια”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τρίτη 13/2/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο Δημαρχείο αναφορικά με την κατ΄ αρχήν συμφωνία παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

“Είναι μία εξαιρετική συμφωνία, που κανείς Δήμαρχος και καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να φέρουν και κάποιοι προσπαθούν να τη μειώσουν με επιχειρήματα περί καταβολής δήθεν υψηλού τιμήματος”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι η εξοικονόμηση, που θα έχει ο Δήμος από την αξιοποίηση των υφιστάμενων ακινήτων, θα τον απαλλάξει από ενοίκια πολύ μεγαλύτερης αξίας, που καταβάλλει σήμερα σε μισθωμένα ακίνητα.

“Έφερα πρόταση – συμφωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σύμφωνη με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για  παραχώρηση κατά 100% του Στρατοπέδου στον Δήμο Χανίων και είναι ευθύνη πλέον του Δημοτικού μας Συμβουλίου να αποφασίσει”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας ότι το τίμημα είναι πολύ μικρό για τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου Χανίων, για την αξία, τη χρησιμότητα για την κοινωνία και τα πολλαπλάσια έσοδα, που θα φέρει στον Δήμο το ακίνητο αυτό. “Είναι το ελάχιστο δυνατόν τίμημα  για να εναρμονιστούν με το Νόμο αυτοί, που μας το παραχωρούν, δηλαδή το Ταμείο Εθνικής Άμυνας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε: “Χρειάζεται επιτέλους ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος και το “όλα ή τίποτα” έχει οδηγήσει στο απόλυτο τίποτα με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μας. Μόνο από τη χρήση από τον Δήμο κτηρίων, που βρίσκονται εντός, θα υπερκαλυφθεί το τίμημα και ο Δήμος μας θα βρεθεί οικονομικά κερδισμένος. Η ήπια δε αξιοποίηση, που θα προκύψει μέσα  από σχετική μελέτη, θα επιτρέψει αυτός ο χώρος να ωφελήσει την πόλη μας κοινωνικά και οικονομικά. Το τίμημα για τα 99 χρόνια της παραχώρησης είναι κατά προσέγγιση 6.600 ευρώ μηνιαίως ή 80.000 ευρώ ετήσια και διασφαλίσαμε ότι δεν θα αυξάνεται με την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, που θα μπορούσε μελλοντικά να αυξήσει κατά πολύ το τίμημα, αλλά μόνο θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή”.

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε επίσης κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ότι μια επιπλέον επιτυχία είναι ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για τα έξοδα μεταφοράς του Στρατοπέδου, “που για να θυμίσω, πριν μία δεκαετία  είχε υπολογιστεί ότι ξεπερνούσαν τα 2 εκ. ευρώ”, όπως ο ίδιος τόνισε.

“Αυτά είναι μόνο λίγα από τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία, που αποδεικνύουν την αξία αυτής της συμφωνίας και την ωφέλειά της για την πόλη και τους δημότες μας και συνιστώ σε όσους προσπαθούν να τη μειώσουν με αστήρικτα επιχειρήματα, να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Σας καλώ όλους, αντί να μεμψιμοιρούμε, να μοιραστούμε τις ιδέες μας για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου, ώστε να καλύψει την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου πάρκου, αλλά και άλλες  υποδομές, που έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία. Οι επιτυχίες μας αποτελούν επιτυχίες για τους Δημότες μας και προσφέρουν χαρά στην κοινωνία μας, που επωφελείται”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη 14/2/2018, στις 12.00, ο Δήμαρχος Χανίων έχει απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση στο Γραφείο του με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα του Στρατοπέδου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις