20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δήμος Ηρακλείου: Αυξημένος κατά 10% ο αριθμός των πολιτών που ζητούν τρόφιμα και ψυχολογική υποστήριξη

Ημερομηνία:

Ανησυχητική αύξηση, της τάξεως του 10%, παρουσιάζει ο αριθμός των συνανθρώπων μας που απευθύνονται στον Δήμο Ηρακλείου, ζητώντας τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και ψυχολογική στήριξη!

Με το που ξεκίνησε η καραντίνα, η Λότζια δημιούργησε δύο τηλεφωνικές γραμμές οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν και να εξυπηρετούν κόσμο.

“Καταγράφεται δυστυχώς μία αρκετά σημαντική αύξηση των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μακροχρόνια άνεργοι, υπάρχουν εποχικά εργαζόμενοι, άνθρωποι που έχασαν τα μεροκάματά τους. Και βέβαια αυτό φοβάμαι ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα – αυτή την τάση καταγράφουμε μέσα από τηλεφωνήματα που δεχόμαστε” σχολιάζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένα Παπαδάκη, προσθέτοντας επίσης ότι έχει “αυξηθεί και ο αριθμός των ωφελουμένων συμπολιτών μας στα συσσίτια του Δήμου, μέσω του Ιδρύματος Καλοκαιρινού”.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενισχύει με προμήθειες το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, “όμως δεχόμαστε και χορηγίες επιχειρηματιών, που κι αυτοί συνδράμουν με τον τρόπο τους στη μεγάλη προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη” υπογραμμίζει η κ. Παπαδάκη.

Πώς γίνεται η αποτίμηση και η ανάλυση των περιστατικών

“Όταν ένας συνάνθρωπός μας καλέσει στη γραμμή Βοήθειας του Δήμου Ηρακλείου, αξιολογείται η περίπτωσή του από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες που έχει ο Δήμος μας και στη συνέχεια παραπέμπεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κι από εκεί προμηθεύεται τα προϊόντα τα οποία έχει ανάγκη” εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Άγχος, απομόνωση και μοναξιά

Η “πρωτόγνωρη” και συγχρόνως “πολύ δύσκολη” κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και βρισκόμαστε, επηρέασε αρνητικά τις πιο ευάλωτες ψυχικά (και κοινωνικά) ομάδες.

“Δεχθήκαμε πολλές κλήσεις, πολλά αιτήματα στήριξης, συνανθρώπων μας που αντιμετώπιζαν άγχος από τον εγκλεισμό, άγχος για το μέλλον, για την οικογένειά τους, για τα συγγενικά τους πρόσωπα · αισθήματα απομόνωσης, μοναξιάς και έλλειψης των δικών τους ανθρώπων, ανθρώπων ηλικιωμένων που δεν έβλεπαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Οι ψυχολόγοι μας τους στήριξαν πραγματικά με επανειλημμένες κλήσεις και πολύ συμβουλευτική διάθεση” τόνισε η κ. Παπαδάκη.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ