Δήμος Χανίων: Αλλάζει μορφή ο περιβάλλων χώρος του “Γιαλί Τζαμισί” στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων – Αποκαθιστούμε μια “πληγή” στον πυρήνα του Ενετικού λιμανιού

Κανένα σχόλιο

Εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντα χώρου στο “Γιαλί Τζαμισί” πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο Ενετικό λιμάνι Χανίων, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Τα έργα αφορούν την αντικατάσταση της κατεστραμμένης ασφάλτου με νέο δάπεδο και πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Επιδιώκεται επί της ουσίας, ο περιβάλλων χώρος να ομοιάζει με εκείνον που προϋπήρχε, πριν αρχίσει να καταστρέφεται, στην πορεία των χρόνων.

Την Τρίτη (23/10) το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας έκανε αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται στο σημείο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξή τους, αφού ο περιβάλλων χώρος του μνημείου θα αποκτήσει άλλη μορφή και ουσιαστικά την εικόνα που είχε παλαιότερα.

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε:

“Είμαστε στην ευτυχή θέση να κάνουμε την πλακόστρωση γύρω από το μνημείο του Γιαλί Τζαμισί. Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε επαφή με την αρχαιολογική υπηρεσία, για να καταλήξουμε στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι η αποκατάσταση του “Γιαλί Τζαμισί”. Το σπουδαίο αυτό οθωμανικό μνημείο κινδυνεύει από την υγρασία και τα λάθος υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί. Αυτά τα προβλήματα θα αποκατασταθούν άμεσα και ταυτόχρονα, όλο το κτήριο θα προστατευτεί με υλικά “αντιγκράφιτι”.

Αποκαθιστούμε μια “πληγή” στον πυρήνα του Ενετικού λιμανιού και παράλληλα περιμένουμε την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να επισκευάσουμε την οδό Σουρμελή που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση”.

Σε ότι αφορά το χρώμα του δαπέδου, στον περιβάλλοντα χώρο του “Γιαλί Τζαμισί” επιλέχτηκε βάσει των οδηγιών της αρχαιολογικής υπηρεσίας και σε επόμενο στάδιο το χρώμα, που τη δεδομένη στιγμή φαίνεται ως υπερβολικά κόκκινο, θα αλλάξει και θα αποκτήσει μια πιο απαλή απόχρωση, με υλικό επίστρωσης πάνω από αυτό.

“Οι πλάκες που χρησιμοποιούνται παραδίπλα του δαπέδου είναι ακριβώς οι ίδιες με εκείνες που υπάρχουν στη δυτική πλευρά του “Γιαλί Τζαμισί”. Δείχνουν, αρχικά, άσπρες, όπως άσπρα έδειχναν και τα μπαλώματα σε άλλο σημείο του Ενετικού λιμανιού που τοποθετήθηκαν προ ημερών και κακώς κάποιοι επέκριναν, διότι δεν κατάλαβαν ότι είναι ένα φυσικό υλικό, ακριβώς ίδιο με το προϋπάρχον που στην πορεία του χρόνου σκουραίνει”, επέσήμανε τέλος ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις