14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δίπλα στους εκπαιδευτικούς σχεδίου των οποίων το μάθημα καταργείται η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Δίπλα στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο στέκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Για την κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων από το Λύκειο.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και η θεματική επιτροπή Παιδείας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ81, δηλαδή των εκπαιδευτικών που διδάσκουν ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν την έντονη δυσφορία τους για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εξοβελίσει την διδασκαλία των μαθημάτων αυτών από το Γενικό Λύκειο.

Η απόφαση  είναι αδιανόητη γιατί:

  • Τα μαθήματα αυτά είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για όσα παιδιά επιθυμούν την είσοδό τους σε σχολές Αρχιτεκτονικής, Γραφικών Τεχνών, Διακόσμησης, Συντηρητών έργων τέχνης κ.ά. Ο εξοβελισμός της διδασκαλίας λοιπόν από το δημόσιο λύκειο, απλώς τροφοδοτεί την παραπαιδεία γιατί η δημόσια εκπαίδευση θα εξετάζει κάτι που δεν θα διδάσκει!
  • Η απουσία των εικαστικών μαθημάτων και της τέχνης από το δημόσιο λύκειο έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ισότητας ευκαιριών που διακηρύσσει το άρθρο 4 του Συντάγματος και της υποχρέωσης του κράτους να αναπτύσσει και να προάγει την τέχνη, την επιστήμη και την έρευνα.
  • Το σχέδιο είναι μια παγκόσμια γλώσσα που θα πρέπει να διδάσκεται επαρκώς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι υπάρχει απόλυτη διαφωνία του κόμματος με την απόφαση αυτή του Υπουργείου, όπως και με το σύνολο του νομοσχεδίου. Οι αποφάσεις για τα μαθήματα αυτά είναι κομμάτι μόνο ενός νομοσχεδίου που επιτίθεται σε μορφωτικά δικαιώματα, υποβαθμίζει την δημόσια Παιδεία και οδηγεί σε ένα σχολείο της αγοράς, ένα σχολείο διακρίσεων.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων έχει ήδη ενημερώσει δια ζώσης τον τομεάρχη Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Φίλη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν μέσα και έξω από την βουλή για να αποκρουστεί η επίθεση στην δημόσια παιδεία και στις Τέχνες ειδικότερα.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και η τοπική θεματική Παιδείας θα βρίσκονται σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς για κάθε εξέλιξη.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...