Δανειολήπτες, μετανάστευση και brain drain: Ο Σύλλογος Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο λέει “ΟΧΙ” στο μονόπλευρο διάλογο μόνο με τις τράπεζες

Κανένα σχόλιο

Όχι στο μονόπλευρο διάλογο με τράπεζες και άμεση λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ζητά με υπόμνημά του, το οποίο στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρόεδρο της Βουλής, κο Νίκο Βούτση, στον Πρωθυπουργό, κο Αλέξη Τσίπρα, στους αρχηγούς των κομμάτων και άλλους θεσμικούς φορείς, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ).

Όχι σε πρακτικές τύπου «Χρηματιστηρίου ‘99»

Με το πολυσέλιδο υπόμνημα ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΔανειοληπτώνΕλβετικού Φράγκου  ζητάει από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους Βουλευτές και από όλους τους θεσμικούς παράγοντες   να αναλάβουν πρωτοβουλίες κοινωνικού διαλόγου, κανονιστικών ρυθμίσεων ή και νομοθετικές πρωτοβουλίες για το μέλλον, για να διασφαλιστεί ότι οι Έλληνες πολίτες, υφιστάμενοι και μέλλοντες, δεν θα πέσουν θύματα αντίστοιχων πρακτικών τύπου «Χρηματιστηρίου ‘99». Παράλληλα, όπως οι ίδιοι καταλήγουν, δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από μια κοινωνική και δίκαιη λύση για τους χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να γίνουν βορά στα ξένα Funds και τα κερδοσκοπικά χρηματιστηριακά παιχνίδια.

"Sponsored links"

Δανειολήπτες  – μετανάστευση & Brain Drain 

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πρόεδρος των δανειοληπτών κος Παντελής Αντωνιάδης «…επικοινωνώ συχνά με χιλιάδες μέλη μας δανειολήπτες, οι οποίοι λένε: φεύγω από τη Χώρα ή ο γιος μου αναγκάστηκε ήδη να φύγει με 2 πτυχία μάλιστα, δεν αντέχεται άλλο αυτή η θηλιά στο λαιμό, ας σωθεί το παιδί μου τουλάχιστον!…»

Συγκεκριμένα, το πολυσέλιδο υπόμνημα επιχειρεί μια ιστορική, οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική καταγραφή του προβλήματος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός εκπρόσωπος των δανειοληπτώνκος Μαρινάκος Μάριος.  Ενώ, ο ΣΥΔΑΝΕΦ επισημαίνει πως από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα αποδεικνύεται ως ανύπαρκτη η επικαλούμενη ζημιά των τραπεζών σε ενδεχόμενο οριστικής επίλυσης του ζητήματος για τα δάνεια με ρήτρα ξένου νομίσματος.

Απεναντίας, το μόνο που φαίνεται να διακυβεύεται, σύμφωνα με τους δανειολήπτες, είναι τα προσδοκώμενα τραπεζικά υπερκέρδη, που παράγονται από τη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας και τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια.

«…Ζητάμε από Εσάς, δυο πράγματα, μόνον.

Αφενός να μετουσιώσετε σε πράξη την κοινωνική σας ευαισθησία και να βρείτε τρόπους ανακούφισης του οικονομικού πόνου που βιώνουν 70.000 περίπου οικογένειες και περίπου 280.000 άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι σε τέτοιου τύπου δάνεια. Τούτο δεν απαιτεί ανάλωση πολιτικού κεφαλαίου.

Απαιτεί μόνο φαντασία και πολιτική βούληση. Αφετέρου, ζητάμε να διασφαλίσετε ότι δεν θα πάνε χαμένα τόσα χρόνια προσπάθειας και δεν θα επιτρέψετε να διατηρηθούν σε ισχύ πρότυπα, πρακτικές και προϊόντα που υπονόμευσαν και ενδέχεται να υπονομεύσουν και στο μέλλον τους θεσμούς της χώρας, την ισχύ της εθνικής οικονομίας και την κυριαρχία της χώρας. 

Αυτή η στιγμή είναι ιδανική. Τώρα που η χώρα ανάκτησε την κυριαρχία της, όπως, άλλωστε, ανέφερε και ο κος Πρωθυπουργός, είναι η ιδανικότερη στιγμή για να λύσουμε μόνοι μας και ριζικά τα κακώς κείμενα και να θέσουμε τα θεμέλια μιας υγιέστερης οικονομίας, μιας δικαιότερης κοινωνίας, μιας ανεξάρτητης και αυτοδύναμης χώρας…»

Δείτε όλο το υπόμνημα εδώ : 

"Sponsored links"

http://www.daneiachf.gr/files/daneiachf/draseis/YPOMNIMA%20PANELLINIOY%20SYLLOGOY%20DANEIOLIPTON%20ELBETIKOY%20FRAGKOY.pdf

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις