Δασκαλάκης: Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό – στο καλό σενάριο – αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα

Κανένα σχόλιο

Δεκάδες χιλιάδες (στο «καλό» σενάριο) ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες (αν κατέρρεε το σύστημα υγείας) νεκρούς θα θρηνούσε η Ελλάδα εαν η κυβέρνηση δεν είχε προβεί έγκαιρα στην επιβολή αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου και είχε επιλέξει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», είπε σήμερα ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.

Ερωτηθείς ποια θα ήταν η εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας εάν δεν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα και η χώρα προσπαθούσε να εφαρμόσει την ανοσία της αγέλης, ο κ. Δασκάλης εκτίμηση ότι στο «καλό σενάριο» που δεν θα κατέρρεε το εθνικό σύστημα υγείας οι νεκροί θα ανέρχονταν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες, ενώ εάν κατέρρερε το σύστημα υγείας ο αριθμός τους θα εκτοξευόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες, δεδομένου ότι σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού.

"Sponsored links"

Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα έχουν αρχίσει να λειτουργούν και αυτό φαίνεται. Παράλληλα, έκανε λόγο πώς «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τη λήψη ο μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο καθηγητής, εξήγησε τη λογική τους. «Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδόσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια» και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις