Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του πατρινού διαχειριστή της Wikipedia – Πρωτοφανές

Κανένα σχόλιο

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να κάνει δεκτή την αίτηση του Θόδωρου Κατσανέβα εναντίον πατρινού διαχειριστή της wikipedia.

Όπως είχε γράψει ήδη το postin.gr ο Θ. Κατσανέβας απαιτούσε να αφαιρεθεί περιστατικό από τη βιογραφία του (σχετικό με τη διαθήκη του Α. Παπανδρέου, περιστατικό που βασίζεται στα δημοσιεύματα δεκάδων εφημερίδων, με λινκς και πηγές). Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, και ζήτησε απ’ τον χρήστη της Wikipedia να το σβήσει -προσωρινά. Βέβαια άλλοι χρήστες το ανεβάζουν. Ο 21χρονος πατρινός διαχειριστής με το ψευδώνυμο Diu, μίλησε σχετικά στην lifo.gr : “Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Πρόεδρος έκανε δεκτή την αίτηση του Θεόδωρου Κατσανέβα. Ως εκ τούτου υποχρεούμαι να διαγράψω προσωρινά από το βιογραφικό του σημείωμα την αναφορά στην ιδιόχειρη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 11 Μαρτίου του ίδιου έτους. Να σημειώσω ότι δεν πρόκειται περί αποφάσεως – δεν έχει αιτιολογία – αλλά διαταγής και ότι απευθύνεται προς το πρόσωπό μου. Έχω ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή της, επαναφέρονται βέβαια οι αλλαγες συνεχώς από άλλους χρήστες. Υποθέτω ότι εντός ολίγου θα με φράξουν [από τη Βικιπαίδεια] για παραβίαση πολιτικής.” Και λίγο αργότερα: “Να σου πώ απλώς ότι ύστερα από δέκα απόπειρες που έκανα να αφαιρέσω το επίμαχο κείμενο, δέχθηκα φραγή τριών ημέρων. Να σημειώσω δε ότι το κείμενο επαναφέρθηκε στην αρχική του μορφή από 6 τουλάχιστον χρήστες (δεν ήταν ο ιδιος που το επανέφερε). Αυτό ακριβώς υποστηρίξαμε και χθες στην Πρόεδρο ότι θα γίνει, επικαλούμενοι έλλειψη παθητικής νομιμοποίησης, αδυναμία δηλαδή αφαίρεσης του περιεχομένου, ισχυρισμοί που απ’ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα δεν έγιναν δεκτοί.”

*Το ίδρυμα Wikimedia δια της νομικής της εκπροσώπου, Michelle Paulson, δημοσίευσε πριν λίγο ανακοίνωση για την υπόθεση.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις