15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δεν έγινε δεκτή από τον Δήμο Χανίων η προταση του Εργατικού Κέντρου για απαλλαγη από τα δημοτικά τέλη και για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία

Ημερομηνία:

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων με επιστολή του προς τον Δήμο Χανίων ζήτησε την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των δημοτών που έχουν πληγει από την κρίση της πανδημίας και δεν έχουν καθόλου εισόδημα ή το εισόδημά τους προέρχεται από το ταμείο ανεργίας ή από τα χρήματα της αναστολης. Η προταση του Εργατικού Κέντρου Χανίων δεν έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στην επιστολη του το Εργατικό Κέντρο Χανίων ανέφερε τα εξής:

«Η συνεργασία  που είχαμε τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά την κοινωνική πολιτική του δήμου μας για τους συναδέλφους τους οποίους έπληξε η πανδημία ήταν πραγματικά άψογη.

Η διεύρυνση των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου και η γενναιόδωρη απόφαση ένταξης αυτών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ αποτελούν οδηγό για την ευρύτερη περαιτέρω συνεργασία μας.

Ενόψει του ερχόμενου δημοτικού συμβουλίου και της συζήτησης που θα ακολουθήσει για την απαλλαγή των πληττόμενων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη (στο θέμα για την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2021), παρακαλούμε να εντάξετε στην απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τις οικογένειες των εργαζομένων που έχουν μειωμένα εισοδήματα λόγω πανδημίας.

Τους συναδέλφους μας που πασχίζουν να βρουν ένα μεροκάματο και διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Τους συναδέλφους μας που ζουν με επιδόματα πείνας!!!

Τους συναδέλφους μας που είτε δεν έχουν καθόλου εισόδημα, είτε το μόνο εισόδημά τους προέρχεται από το ταμείο ανεργίας ή από τα χρήματα της αναστολής σύμβασης εργασίας!

Η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη θα είναι μία μεγάλη  ανακούφιση την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Λόγω του ότι η πανδημία προέκυψε τον Μάρτιο 2020 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έγκυρο το οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους. Ως εκ τούτου ζητούμε να κρίνετε τους πιθανούς δικαιούχους των απαλλαγών από τις κάρτες ανεργίας και τις βεβαιώσεις αποδοχών του 2020.

Στην συγκυρία που ζούμε ακόμη και αποφυγή του σχετικά μικρού ποσού των δημοτικών τελών, είναι σημαντική για την χειμαζόμενη εργατική οικογένεια.

Ήδη ο Δήμος Ρόδου έχει προχωρήσει στην εκταμίευση χρημάτων (300 ευρώ ανά οικογένεια) από το ταμείο του για οικογένειες με πενιχρό εισόδημα.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας όσον αφορά τις  ευάλωτες κοινωνικά ομάδες,  ευελπιστούμε ότι θα πράξετε το καλύτερο δυνατό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ