Δεν απολύεται μέχρι στιγμής ο Γυμνασιάρχης της σχολής Μωραϊτη που στήριζε τους Α.Γρηγορόπουλο και Ν.Ρωμανό

Κανένα σχόλιο

Έληξε η συνεδρίαση το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας και σύμφωνα με το alfavita.gr, το όργανο επιφυλάσσεται να απαντήσει τις επόμενες μέρες. Αυτό σημαίνει πως δεν απολύεται μέχρι στιγμής μέχρι την απόφαση του ΠΥΣΔΕ (ανάλογα τι θα αποφασίσει). Οι προτάσεις των αιρετών της ΟΙΕΛΕ προς το ΠΥΣΔΕ, ήταν να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απόλυση του γυμνασιάρχη της σχολής Μωραϊτη,  παρόλαυτα η πρόταση των αιρετών της ΟΙΕΛΕ δεν έγινε δεκτή από το ΠΥΣΔΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ μας, το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την απόλυση του γυμνασιάρχη, είναι αυτό που είχε αναλάβει την απόλυση της καθηγήτριας που είχε μονογράψει την κόλλα του υιού Σαμαρά στο κολλέγιο Αθηνών.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, πως  τα κύρια επιχειρήματα του δικηγορικού γραφείου  είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει κρατική εποπτεία στις απολύσεις και ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πλήρη εποπτεία σε  αυτές

"Sponsored links"

Η απόλυση αυτή γίνεται με βάση την τελευταία ρύθμιση που έκανε πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος , με βάση την οποία οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων μπορούσαν να κάνουν αναιτιολόγητες απολύσεις. Ακόμα και η απόλυση να ισχύσει, ο νόμος λέει πως η θητεία του γυμνασιάρχη είναι ενός έτους. Στην περίπτωση που απολυθεί μεσούσης της σχολικής χρονιάς η πράξη είναι παράνομη και καταχρηστική

Ο τωρίνος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος  σύμφωνα με πληροφορίες θα παραινέβαινε για το θέμα, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα

Ο Γιώργος Θαλάσσης ως γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραϊτη είχε στηρίξει τόσο τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όσο και τον Νίκο Ρωμανό και υπάρχουν αυτοί που συσχετίζουν την απόλυσή του με αυτή του την στάση.

Η Σχολή είχε προσπαθήσει να τον απολύσει άλλη μία φορά πριν 2 χρόνια όταν είχε προχωρήσει σε δηλώσεις υποστήριξης προς τον Νίκο Ρωμανό.

Τώρα, τον απόλυσε λίγο πριν αρχίσει να εκδικάζεται η δίκη Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό. Όπως και στην προηγούμενη δίκη θεωρείται κεντρικός μάρτυρας.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει στη δίκη Γρηγορόπουλου.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις