«Δεν θα πληρώσουμε και την πανδημία»: Συγκέντρωση ξενοδοϋπάλληλων έξω από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων – Νέα συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Μαϊου

Κανένα σχόλιο

Εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας επαναπρόσληψης στον νομό Χανίων, η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση έξω από τα γραφείας της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από τα Ξενοδοχεία όλου του Νομού Χανίων που συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση. Αντιστοιχα ευχαριστούμε το ΔΣ του Σωματείου Επισιτισμού και τους εποχικά εργαζόμενους στα επισιτιστικά καταστήματα που στήριξαν την σημερινη μας κινητοποίηση, δείχνοντας έτσι ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

"Sponsored links"

Η σημερινή ημέρα είναι κομβική για την προάσπιση της τοπικής Κλαδικής ΣΣΕ στον νομό Χανίων. Η ΣΣΕ αυτή έχει μέσα σαν όρο την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων εποχικών υπαλλήλων το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου. Από εδώ και στο εξής όλοι οι συνάδελφοι στον κλάδο θα πρέπει να λογίζονται ως εργαζόμενοι και όχι πια ως άνεργοι. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους μεγαλοξενοδόχους να τηρήσουν την υπογραφή τους στην ΣΣΕ, η οποία είναι υποχρεωτική. Διεκδικούμε όλοι οι εποχικοί υπάλληλοι να αμείβονται από εδώ και πέρα σύμφωνα με την τοπική ΣΣΕ, να καλυφθούν στο σύνολο τους μισθολογικά και ασφαλιστικά σύμφωνα με αυτήν.

Όλα τα προηγούμενα 10 χρόνια της κρίσης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και στον νομό Χανίων πληρώσαμε πολλά για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία, πληρώσαμε τόσο την κρίση όσο και την ανάπτυξη τους, την ίδια ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι στα Χανιά έβλεπαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κάθε χρόνο, σπάζοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Η φωνή μας ακούγεται δυνατά. Δεν φταίμε εμείς για την πανδημία, ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσουμε και τις συνέπειες της. Πληρώσαμε με θυσίες την προηγούμενη κρίση τους, ΔΕΝ θα πληρώσουμε και την πανδημία.

Σαν μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλούμε στην μαζική κινητοποίηση του Σωματείου μας την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εποχικούς να έρθουν κοντά ώστε να δυναμώσουμε το Σωματείο μας, να δυναμώσουμε την φωνή διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

Ο φόβος, η απογοήτευση και η ανασφάλεια που δικαιολογημένα μπορεί να αισθάνονται κάποιοι συνάδελφοι μας, σπάει με την καθημερινή πάλη, μαζί με το Σωματείο μας, ώστε να βάλουμε φρένο στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας να μας φορτώσουν τα βάρη και αυτής της επικείμενης  κρίσης. Ενώνουμε την φωνή μας με τους χιλιάδες συναδέλφους του κλάδου σε όλη την Ελλάδα που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες, δεν το βάζουν κάτω, απαιτούν να διασφαλιστεί το εισόδημα μας από το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία.

Δεν σταματάμε εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται!!

"Sponsored links"

Διεκδικούμε:

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
 • Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.
 • Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία ως εποχικοί, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την σχέση εργασίας. Η επαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, μέχρι τις 15 Μαΐου για τα ξενοδοχεία των Χανίων. Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και εποχικά επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να συμβεί το ίδιο με όσες εποχικές επιχειρήσεις συνεχίσουν να είναι σε αναστολή λειτουργίας με ευθύνη των εργοδοτών.
 • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
 • Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
 • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.
 • Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
 • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Άμεση καταβολή 3μήνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσους εργάστηκαν στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία το 2019 ως εποχικοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.
 • Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
 • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να ενώσουμε τις φωνές μας για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η μόνη λύση βρίσκεται στην οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, στην μαζικοποίηση των Σωματείων μας, στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο.

Email: ep.tourismou.chania@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6947-448122

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις