Δεν καταργούν τον ΕΝΦΙΑ αλλά προχωρούν σε μειώσεις μέσω αντικειμενικών αξιών

Κανένα σχόλιο

Με όχημα τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σχεδιάζουν μείωση του ΕΝΦΙΑ στο υπουργείο Οικονομικών. Κάποιες πηγές υπολογίζουν την μείωση από 25% έως και 35% , ακολουθώντας την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε σχετικά την Τεάρτη «σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει νομοσχέδιο για τα θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Επικρατείας».

Αν δεν υπάρξουν παραμετρικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ή τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων για φέτος, με επιβαρύνσεις στα υψηλότερα κλιμάκια ακίνητης περιουσίας, η έκπτωση αυτή συνεπάγεται αναζήτηση πρόσθετων εσόδων της τάξεως των 650-900 εκατ. ευρώ.

"Sponsored links"

Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει, δια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ότι οι όποιες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ δεν θα δημιουργήσουν δημοσιονομική τρύπα και θα καλυφθούν από ισοδύναμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για περιοχές με τιμή ζώνης πέριξ των 600-700 ευρώ, οι προσαρμογές στις αντικειμενικές θα είναι από ανεπαίσθητες έως μηδενικές. Σε ακριβότερες προ κρίσης περιοχές θα υπάρξουν μειώσεις αλλά θα υπάρξουν και αυξήσεις σε ελάχιστες περιοχές οι οποίες παρά την κρίση εμφανίζουν σήμερα αγοραίες τιμές υψηλότερες των υποτιμημένων στο παρελθόν αντικειμενικών αξιών.

Ο κατάλογος με τις νέες αντικειμενικές, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες από την ειδική επιτροπή η οποία έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, στη βάση δεδομένων από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εμπορικές τράπεζες αναφορικά με τις αγοραίες τιμές.

koutipandoras.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις