Δεν πληρώνει κανείς -Τα 1,6 δισ. ευρώ έφτασαν τα νέα χρέη των φορολογούμενων σε ένα μήνα!

Κανένα σχόλιο

«Λάδια» φαίνεται ότι άρχισε να χάνει η «μηχανή» είσπραξης των φόρων, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η χρονιά.

Σε μια απίστευτα κακή πρεμιέρα, ο Ιανουάριος «σημαδεύτηκε» από νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,630 δισ. ευρώ! Τα στοιχεία αυτά έρχονται να «δέσουν» με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αποκάλυψαν ότι το Φεβρουάριο τα έσοδα του Προϋπολογισμού θα εμφάνιζαν μια «τρύπα» περίπου 250 εκατ. ευρώ αν δεν υπήρχε το «φουσκωμένο» μέρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδας κι έτσι η κατάσταση συναγερμού είναι, πλέον, γενικευμένη, κινητοποιώντας όχι μόνο το υπουργείο Οικονομικών που σχεδιάζει και νομοθετεί αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που πρέπει να εισπράξει.

Η πρώτη, αυτόματη αντίδραση είναι η ένταση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ήτοι κατασχέσεις. Επί συνόλου 4.173.206 οφειλετών, το 1.672.500 βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα της ΑΑΔΕ και ήδη σε 851.818 εξ αυτών έχουν προχωρήσει μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Σημειωτέον, δε, ότι μέσα σε ένα μήνα, ο αριθμός αυτών των οφειλετών αυξήθηκε κατά περίπου 13.000 κι έπεται συνέχεια, με δεδομένο ότι βάσει μνημονιακών στόχων, οι οφειλέτες στους οποίους θα έπρεπε να επιβληθούν τέτοια μέτρα θα έπρεπε να είναι περίπου 70.000 περισσότεροι!

"Sponsored links"

Ακόμα κι αν τα «καθαρά» φορολογικά… φέσια είναι της τάξης των 737 εκατ. ευρώ, η εικόνα ασφαλώς προβληματίζει, καθώς η συγκυρία είναι δύσκολη, με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο, όπου τέτοιου είδους αβαρίες, αποκλίσεις και αστοχίες δεν περνούν απαρατήρητες. Κάθε άλλο. Η κεντρική διαπραγμάτευση γίνεται, άλλωστε, με φόντο τις διαφωνίες για το κατά πόσο η υπεραπόδοση του 2016 έχει το μόνιμο χαρακτήρα που υποστηρίζει η Αθήνα ή οφείλεται εν πολλοίς σε συγκυριακούς λόγους όπως επιμένει το ΔΝΤ.

Το θέμα είναι ότι ότι το συνολικό stock των οφειλών προς το Δημόσιο ανέρχεται πια στα 93,3 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 52% του ΑΕΠ, δημιουργώντας ένα δεύτερο «πονοκέφαλο» δίπλα σε αυτόν του «εκρηκτικού» Δημόσιου Χρέους.

iefimerida.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today