16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

80 αστυνομικοί δεν τους άφησαν να ντύσουν στα μαύρα τον Δασκαλογιάννη στο αεροδρόμιο. Θα τον ντύσουν στην Πλατεία Κοτζάμπαση

Ημερομηνία:

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή διαμαρτυρία πολιτών που τάσσονται ενάντια στην εκποίηση του αεροδρομίου Χανίων στους Γερμανούς της Fraport αφού δεν τους επιτράπηκε η διέλευσή τους στο χώρο του αεροδρομίου με κλουβα των ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να τους κλείνουν τον δρόμο.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν περίπου στις 6.30 το απόγευμα όμως, θα μαυροντύσουν τον Δασκαλογιάννη. Όχι αυτόν στο αεροδρόμιο Χανίων αλλά την προτομή του που βρίσκεται στην πλατεία Κοτζάμπαση, αύριο Μ. Τρίτη στις 12 το μεσημέρι. Μετά, θα κατευθυνθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου, όπου και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας ενώ θα ζητήσουν και από την Εισαγγελία να αρθεί ο αποκλεισμός τους από τον δημόσιο χώρο του αεροδρομίου.

Να σημειώσουμε ότι μέσα στις σκέψεις των μελών της Πρωτοβουλίας είναι να προχωρήσουν στη συμβολική τους δράση στο αεροδρόμιο με τον Δασκαλογιάννη, δίχως όμως να έχουν προβεί πρώτα σε κάποια ανακοίνωση..

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση:

17903549_1622129037815612_928176398139332997_n 17862368_1622129157815600_1951331753904391505_n

 

Να σημειώσουμε ότι σε ανακοίνωση που έδωσε η Πρωτοβουλία στη δημοσιότητα, αμέσως μετά το τέλος της διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο, γίνεται αναφορά στα δρακόντεια μέτρα που λήφθηκαν τα οποία και προκάλεσαν μεγάλη ταλαιπωρία σε όσους ήθελαν να ταξιδέψουν. Όπως αναφέρεται, για να αποτρέψουν τους πολίτες από το να προχωρήσουν στη διαμαρτυρία τους, στο σημείο βρέθηκαν 80 αστυνομικοί και ένα λεωφορείο της ΕΛΑΣ.

Για να αναρωτηθούν τα μέλη της πρωτοβουλίας:

“Τελικά η «δυσφήμιση του αεροδρομίου» γινόταν από την προσπάθεια μας η οποία ήταν σε πλαίσια σεβασμού του χώρου (κατά ακριβώς όπως είχαμε πράξει στην προηγούμενη μας εκδήλωση) ή μήπως  δυσφήμιση ίσως θα ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες μαζί με ένα λεωφορείο παρατάχθηκαν κάθετα στον δρόμο εισόδου και εξόδου του Αεροδρομίου;  Οι τουρίστες αντί να βλέπουν μια ευπρεπή διαμαρτυρία έβλεπαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λεωφορεία που έκλειναν αυτές τους δρόμους και ανάγκαζαν ανθρώπους να περπατούν με τα πόδια να φτάσουν από την πύλη του αεροδρομίου στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης.”

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

 

Αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τα μέλη της Πρωτοβουλίας μας, αυτό που συναντήσαμε στο Αεροδρόμιο.  Ενώ οι δράσεις μας ήταν πάντα οργανωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στους πολίτες, στην σημερινή μας  εκδήλωση βιώσαμε το εντελώς ανάποδο!

Ογδόντα αστυνομικοί και ένα λεωφορείο της ΕΛΑΣ είχε κλείσει τον δρόμο της εισόδου του Αεροδρομίου διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την είσοδο και έξοδο προς το Αεροδρόμιο !!  Η εικόνα αυτή ήταν για εμάς πρωτόγνωρη μια που η Πρωτοβουλία, έκανε ολόκληρο σχέδιο για να σεβαστεί το αγαθό για το οποίο μάχεται (σ.σ. τον τουρισμό) και σκόπευε να επιδώσει, με σεβασμό στον χώρο, ένα έγγραφο διαμαρτυρίας στην κ. Αερολιμενάρχη και να μαυροφορέσει συμβολικά το πορτρέτο του Ι. Δασκαλογιάννη. Τούτο έπραξε και μισό μήνα πριν, όπου δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.

Διερωτόμαστε λοιπόν από πού προκύπτει το μέγεθος της αντίστασης που δεχθήκαμε;

"google ad"

Στα πλαίσια αυτά ενημερώσαμε την Διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και την κ Αερολιμενάρχη ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνονται τέτοια μέτρα όταν η παρουσία μας στο  αεροδρόμιο έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα σε μια προσπάθεια διεκδίκησης του δίκιου.

Ιδιαίτερα για το θέμα της διεκδίκησης του δίκιου,  εξηγήσαμε στους υπευθύνους ότι δεν είμαστε μια ομάδα που δρα αυθαίρετα.

Η Πρωτοβουλία πολιτών έχει μιλήσει και έχει λάβει θετικά σχόλια για την προσπάθεια της από σημαίνοντα πρόσωπα τοπικών φορέων. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να ήταν απογοητευμένοι όσο αφορά την πιθανότητα επίτευξης των στόχων μας αλλά σχεδόν το σύνολο τους  ήταν αντίθετοι σε αυτήν την παραχώρηση του Αεροδρομίου.

Αναφερόμαστε σε πρόσωπα όπως αυτό του κ.   Αντιπεριφερειάρχη, των  Δημάρχων  Χανίων, Πλατανιά, Σφακίων, Σελίνου, Κισσάμου, Αποκορώνου και  Γαύδου. Εξάλλου πλήθος δημοτικών συμβουλίων έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις αντίθεσης στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Ι.Δασκαλογιάννης». Ομοίως η προσπάθεια στηρίχθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν Χανίων και από πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπως των γιατρών του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, των λογιστών,  μελών της ΟΕΒΕΝΧ, δικηγόρων, του Ινστιτούτου Καταναλωτών Κρήτης και τόσων άλλων. Συνεπώς δεν είμαστε μια ομάδα με αυθαίρετη στόχευση αφού έχουμε την προαναφερόμενη στήριξη στην προσπάθεια μας.

Μαζί με  τα σημαίνοντα πρόσωπα  είναι μαζί μας και κάτι εξίσου σπουδαίο, οι πολίτες των Χανίων, διότι δεν εξηγείται  αλλιώς η αυξανόμενη θετική αντιμετώπιση που βλέπουμε σε κάθε φάση της ενημέρωσής τους !

Άρα η παρουσία μας δεν είναι μια γραφική παρουσία μα η προσπάθεια παρουσίασης μιας τοπικής αντίδρασης και συνεπώς έπρεπε  να αντιμετωπισθεί με τον δέοντα σεβασμό και όχι με αυτήν την υπερβολική αυστηρότητα κατανοώντας ότι αυτοί που συναντήσαμε δεν δρούσαν προσωπικά αλλά ελάμβαναν άνωθεν εντολές.

Στα πλαίσια αυτά η κ.  Αερολιμενάρχης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ανωτέρους της αλλά δυστυχώς ανεπιτυχώς, αφού όπως μας μετέφερε, οι άνωθεν εντολές στόχευαν στο γεγονός ότι: «τα μέτρα λαμβάνονται  ώστε να μην υπάρξει δυσφήμιση του αεροδρομίου».

Αναπόφευκτα η έκπληξη μας εκείνη την στιγμή έγινε ακόμα μεγαλύτερη.

Τελικά η «δυσφήμιση του αεροδρομίου» γινόταν από την προσπάθεια μας η οποία ήταν σε πλαίσια σεβασμού του χώρου (κατά ακριβώς όπως είχαμε πράξει στην προηγούμενη μας εκδήλωση) ή μήπως  δυσφήμιση ίσως θα ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες μαζί με ένα λεωφορείο παρατάχθηκαν κάθετα στον δρόμο εισόδου και εξόδου του Αεροδρομίου;  Οι τουρίστες αντί να βλέπουν μια ευπρεπή διαμαρτυρία έβλεπαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λεωφορεία που έκλειναν αυτές τους δρόμους και ανάγκαζαν ανθρώπους να περπατούν με τα πόδια να φτάσουν από την πύλη του αεροδρομίου στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης.

Μετά από όσα συνέβησαν παρακαλούμε την κατανόηση όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η Πρωτοβουλία θα διεκδικήσει το δίκιο της όσο διαπιστώνει ότι αυτό είναι και δίκιο της τοπικής κοινωνίας. Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι δράσεις που αναπτύσσει στα πλαίσια αυτής της διεκδίκησης, είναι πάντα με γνώμονα τον σεβασμό τόσο στον πολίτη, όσο και στο αγαθό που θέλει να προστατέψει, τον τουρισμό. Κυρίως όμως να γίνει κατανοητό ότι η Πρωτοβουλία προτάσσει την διεκδίκηση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών, αγαθό πραγματικά πολύτιμο που εδράζει στις αγαθές καρδίες όλων των Ελλήνων χωρίς να κάνει ιδιαίτερες διακρίσεις.

Στα πλαίσια αυτά σύντομα θα επανέλθουμε με επόμενες σχεδιαζόμενες δράσεις  και ωστόσο να ευχηθούμε σε όλους του πολίτες του τόπου μας Καλό Πάσχα !

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...