Δεν υπάρχει τράπεζα για να μπουν οι επιδοτήσεις… Τι λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κανένα σχόλιο

Έως το τέλος Οκτωβρίου 2018 θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Όμως ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση του Υπουργείου με την τράπεζα Πειραιώς καθώς εκκρεμεί η έγκριση της στο ελεγκτικό συνέδριο. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έτοιμος να πληρώσει μόλις βγει η απόφαση τονίζει ο Ά αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Αποστολάκης, χωρίς να μπορεί να πει το ακριβώς πότε.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αυτή τη στιγμή δεν έχει τράπεζα για να πληρώσει τις επιδοτήσεις. Αυτά είναι τα λόγια του Ά Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργου Αποστολάκη,  αφού ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς.

Και ενώ από αυτήν την εβδομάδα είχαν την ελπίδα οι αγρότες να δουν το 70% της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς τους, παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του ποσού. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει την πληρωμή μόλις υπογραφεί η σύμβαση και σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου αλλά όλα εξαρτώνται από το ελεγκτικό συνέδριο.

"Sponsored links"

Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κλπ.), ενώ όσοι είχαν μεταβολές στα δικαιώματα τους θα δουν μετά τους ελέγχους τις επιδοτήσεις.

Η εξισωτική αποζημίωση του έτους 2018 που κυμαίνεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθεί κανονικά τονίζει ο κ. Αποστολάκης, ενώ του χρόνου θα  επανακαθοριστούν οι  μειονεκτικές περιοχές και θα φανεί αν και ποιες θα αποχαρακτηριστούν.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων κυμαίνεται στα 1,6 δις ευρώ και στην πρώτη δόση θα μοιραστούν 700 εκατομμύρια σε περισσότερους από 600.000 παραγωγούς.

Τέλος, σε ότι αφορά στην ανακοίνωση του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017 και αυτό θα προσδιοριστεί από το πράσινο φως του ελεγκτικού συνεδρίου για τη σύμβαση του Υπουργείου με την Τράπεζα Πειραιώς.

neatv.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις