27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

ΔΕΥΑΧ: Υπερχείλισε το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων στο Κουμ Καπί – Ξεκίνησαν εργασίες επισκευής

Ημερομηνία:

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο στις 11 και 12-01-2020, τα οποία αφορούσαν την εμφάνιση ακαθάρτων υδάτων (λυμάτων) στην παραλία του Κουμ Καπί, η ΔΕΥΑΧ αναφέρει τα εξής::

Το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020 υπερχείλισε το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτωντης πόλης των Χανίων στην περιοχή του  Κουμ Καπί.

Από τις 23 Δεκεμβρίου 2019 είχαν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης του δεύτερου θαλάμου του αντλιοστασίου, οι οποίες διακόπηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Η Υπηρεσία μας εκτίμησε ότι οι αντλίες του ενός θαλάμου θα ήταν επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών,με αποτέλεσμα το αντλιοστάσιο να λειτουργεί στο μισό της δυναμικότητάς του. Παρ’ όλα αυτά προέκυψε παράλληλα και βλάβη της εσχάρωσης του ενεργού θαλάμου, λόγω της παλαιότητάς της, με αποτέλεσμα λύματα, για μικρό χρονικό διάστημα το πρωί του Σαββάτου 11-01-2020, να καταλήξουν στη θάλασσα.

Οι επόμενες ημέρες θα μας δείξουν αν η υπερχείλιση των λυμάτων οφείλεται στον υπερβολικό όγκο ομβρίων υδάτων ή σε θαλασσινό νερό που μπήκε στο δίκτυο λόγω της έντονης κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Μετά την ενημέρωσή μας, άμεση ήταν η παρέμβαση καθαρισμού των εσχαρώσεων από προσωπικό της επιχείρησης και το ζήτημα το παρακολουθούμε συνεχώς.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη,  ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί τις εργασίες επιδιόρθωσηςτης εσχάρωσηςστοσυγκεκριμένο αντλιοστάσιο. Επίσης, συνεχίζονται από τον ανάδοχο οι εργασίες συντήρησης του δεύτερου θαλάμου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε περίπου δέκα ημέρες.

Το δεύτερο πρόβλημα που προέκυψε παράλληλα στις 3 το απόγευμα της Κυριακής, για το οποίο η υπηρεσία ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο, ήταν η έμφραξη του δικτύου ακαθάρτων στη συμβολή των οδών Άλμπερτ και Πολυχρονίδη. Η έμφραξη του δικτύου είχε ως αποτέλεσμα τη διοχέτευση λυμάτων στον τοπικό αγωγό ομβρίων που καταλήγει στη θαλάσσια περιοχή του Κουμ Καπί.Άμεσηήταν η επέμβαση του αποφρακτικού οχήματος της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων,οπότε και η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν τηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας με τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, για την γνωστοποίηση προβλημάτων σχετικά με την ύδρευση και την αποχέτευση, όπως:

ΒΛΑΒΕΣ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ:

2821036250&36251 (εργάσιμες ημέρες 07:00-15:00)

και 2821044444 (απόγευμα, βράδυ, αργίες)

ΒΛΑΒΕΣ  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ:

2821036225 (εργάσιμες ημέρες 07:00-15:00)

και 2821044444 (απόγευμα, βράδυ, αργίες)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...