Δε θα γίνει φέτος Santa Run στα Χανιά λόγω έλλειψης εθελοντών

Κανένα σχόλιο

Φέτος δεν βρέθηκε ικανός αριθμός ανθρώπων για να εργαστεί για τη διοργάνωση του Santa Run κι έτσι οι διοργανωτές πήραν την απόφαση να μην υλοποιηθεί η διοργάνωση.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Παρ’ όλη την αγάπη του κόσμου και την προθυμία δεκάδων εθελοντών να στηρίξουν κάθε προσπάθεια του σωματείου Santa Run Chania για τη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, δυστυχώς δεν υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα στελεχώσει την οργανωτική επιτροπή και επί μήνες θα αφιερωθεί και θα εργαστεί εθελοντικά σε καθημερινή βάση για την υλοποίηση της διοργάνωσης.

"Sponsored links"

Με αυτό το δεδομένο και επιθυμώντας πάντα η διοργάνωση να διεξάγεται στα ίδια και ακόμη καλύτερα οργανωτικά επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή της φετινής διοργάνωσης.

Η προσπάθεια όμως, ακόμη και μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, για πραγματοποίηση της διοργάνωσης δεν σταμάτησε. Υπήρξαν συναντήσεις με τα σωματεία, που είναι αποδέκτες των χρημάτων, όπως και με το Δήμο Χανίων και ζητήθηκαν προτάσεις για να μπορέσει η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί αλλά και ταυτόχρονα να επιτελέσει το σκοπό της.

Οι συζητήσεις αυτές δυστυχώς δεν ευόδωσαν ένα αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο, καθώς οι προτάσεις που δεχτήκαμε δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία από τους διοργανωτές γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά την καθημερινότητα των παιδιών που στηρίζουμε. Παιδιά με καρκίνο και αναπηρίες, που μάχονται καθημερινά για τη ζωή τους και οι θεραπείες τους στοιχίζουν πολύ ακριβά.

Ανασυστήνουμε τις δυνάμεις μας και δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Οι ανάγκες των ωφελούμενων σωματείων και των παιδιών παραμένουν έντονες. Παρακαλούμε ενισχύστε το έργο τους, όπως εσείς νομίζετε.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Santa Run Chania
Νεκτάριος Ξανθουδάκης
Γιάννης Γιαννακάκης
Αργυρώ Δρακάκη
Ευαγγελία Χουδαλάκη
Μαγδαληνή Αρσενίδη
Βασιλική Ξανθουδάκη
Γιάννης Τσοκάνης

To σωματείο Santa Run Chania πραγματοποιεί τα τελευταία οκτώ χρόνια τις
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Santa Run Chania, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και
συμμετοχής.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων πραγματοποιείται με τη μεγάλη παρέλαση των Άγιων
Βασίληδων «κοκκινίζοντας» τους δρόμους των Χανίων, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στα τέσσερα σωματεία, που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και καρκίνο: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη», Ορίζοντας.

"Sponsored links"

Από το 2011 έχουν συγκεντρωθεί και δοθεί στα τέσσερα σωματεία της πόλης κοντά στις 400.000 ευρώ, κάνοντας το Santa Run Chania τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση των Χανίων.

Όμως επιδίωξή μας δεν αποτέλεσε ποτέ μόνο η οικονομική και ηθική στήριξη των ωφελούμενων σωματείων και των παιδιών που στηρίζουν, αλλά και η προσπάθεια να εμφυσήσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες, σε όλους τους συμπολίτες μας την ιδέα και την πρακτική της συμμετοχής, της προσφοράς, της αλληλεγγύης για να αλλάξουμε τα πράγματα, και -γιατί όχι- τον κόσμο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις