21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΔΗΚΚΙ: To “ΟΧΙ” υπαναχώρησε, δεν ηττήθηκε – Ο λαός παραπλανήθηκε με υποσχέσεις για “ισοδύναμα” και “παράλληλα προγράμματα”

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΔΗΚΚΙ:

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου κατέγραψαν την υποχώρηση των δυνάμεων του ΟΧΙ. Η πίεση που ασκήθηκε από τις ηγετικές δυνάμεις της Ε.Ε. και τους δανειστές αλλά και η υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης στις 13 Ιουλίου και η υπογραφή του τρίτου μνημονίου αποδείχτηκε ότι έκαμψαν το φρόνιμα και την στάση του πολίτικου ρεύματος που αρνήθηκε τα μνημόνια τις δανειακές συμβάσεις και την φυλακή της ΟΝΕ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Χρειάζεται μια σε βάθος ανάλυση των αποτελεσμάτων καθώς και ειδικότερη αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου.

Ωστόσο σαν πρώτη διαπίστωση μπορεί να διακρίνει κανείς το γεγονός ότι η υπαναχώρηση αυτή ήταν ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο βαθμό και προϊόν παραπλάνησης με υποσχέσεις για «ισοδύναμα», «παράλληλα προγράμματα ανακούφισης του λαού», δήθεν επαναδιαπραγμάτευση κα. Θεωρούμε ότι το συνεπές αντιμνημονιακό-αντινεοφιλελεύθερο ρεύμα που προέκυψε από τους αγώνες τις τελευταίας πενταετίας υπαναχώρησε και δεν ηττήθηκε οριστικά.

Διανύει μια περίοδο υποχώρησης από την οποία μπορεί και πρέπει να βγει και πιστεύουμε ότι θα βγει όταν διαψευστούν οι υποσχέσεις από την αμείλικτη πραγματικότητα των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου.

Το αποτέλεσμα  ήταν για την Λαϊκή Ενότητα αρνητικό. Θεωρούμε ότι σε ένα βαθμό η εξέλιξη αυτή ήταν προϊόν του αιφνιδιασμού και της «Δημοκρατίας του Αυγούστου» που εκβίαζε τα πράγματα και την ανάγκαζε να συγκροτηθεί και να κατέβει στις εκλογές εντός είκοσι ημερών.

Χρειάζεται όμως να ανιχνευθούν και να αντιμετωπισθούν και υπαρκτές υποκειμενικές αδυναμίες που έχουν να κάνουν με την διείσδυση και την επιρροή της σε μαχόμενα λαϊκά στρώματα που δεν έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από την αριστερά, στην καλύτερη επεξεργασία και προβολή των προγραμματικών θέσεων ενός μεταβατικού προγράμματος αναστροφής της πορείας της χώρας και στην προβολή και τοποθέτηση των μεγάλων γεωπολιτικών-εθνικών ζητημάτων που αφορούν την χώρα μας και απειλούν με αλλαγές  των συνόρων στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...