Δημιουργήθηκε Επιτροπή Μεταναστών στο Συνδικάτο εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη 10/5/2018 πραγματοποιήθηκε στις Μοίρες Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, με μέλη μας μετανάστες εργάτες γης. Συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις άδειες παραμονής, τα χαμηλά μεροκάματα, τη μη καταβολή δεδουλευμένων κτλ. Η ΓΣ εξέλεξε 3μελή Σωματειακή Επιτροπή Μεταναστών του Συνδικάτου και έθεσε ως πλαίσιο αιτημάτων τα εξής:

⦁ Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης

⦁ Για εργασία οκτάωρη που θα πρέπει να μειώνεται σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών

"Sponsored links"

⦁ Ένταξη στο ΙΚΑ και όχι στον ΟΓΑ και στο εργόσημο

⦁ Υποχρεωτική παροχή ενός τουλάχιστον ρεπό μέσα στη βδομάδα

⦁ Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους

⦁ Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με όλες τις χώρες καταγωγής των μεταναστών για τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους

⦁ Έλεγχος στους χώρους δουλειάς από γιατρό εργασίας τουλάχιστον μία φορά το μήνα

⦁ Μέριμνα για τα παιδιά των εργατών γης εξασφάλιση δωρεάν πρόσβαση σε βρεφικούς σταθμούς σχολεία νοσοκομεία κέντρα προληπτικής υγιεινής για εμβολιασμούς

⦁ Κατώτερο μεροκάματο 36 ευρώ

Η Επιτροπή πήρε επίσης απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική- πανεργατική απεργία στις 30/5, στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο.

Σε μήνυμά του το Συνδικάτο αναφέρει:

"Sponsored links"

Καλούμε Έλληνες και ξένους εργάτες στο κλάδο των Τροφίμων- Ποτών να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού Κλαδικού Συνδικάτου, να κάνουν στην άκρη ψεύτικους διαχωρισμούς με βάση το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, τον τόπο καταγωγής, το φύλο, την ηλικία! Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις