Δημιουργία ψηφιακής εκθεσης για την ανάδειξης της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 στα Σφακιά

Κανένα σχόλιο

Εγκρίθηκε από την «Επιτροπή Ελλάδα 2021» στις 24 Δεκεμβρίου του 2020, η Πρόταση «Δημιουργία Ψηφιακής Έκθεσης  για την ανάδειξη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821στα Σφακιά, μέσω αξιοποίησης σύγχρονων δια δραστικών τεχνολογιών», σχετική με τους εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, για την υποβολή στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο Δήμος Σφακίων αναλαμβάνει με μια πρωτοποριακή πρόταση, στα πλαίσια της Πρόσκλησης ΑΤ 14 στον Άξονα προτεραιότητας «ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» με τίτλο  και προϋπολογισμό 536.530,00 €.

«Στόχος της πρότασης αποτελεί η διατήρησης της μνήμης και παράλληλα την προβολής των ιστορικών γεγονότων της περιοχής των Σφακίων στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης, καθώς και την ανάδειξη σημαντικών προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την ιστορία με την συμμετοχής τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Σφακίων κος. ΧιωτάκηςΜανούσος. «Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την δημιουργία ενός καινοτόμου πολιτιστικού αγαθού για την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες της περιοχής  και με αφορμή τους εορτασμούς για την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση αναδεικνύουμε την ιστορία αλλά και την συμβολή της περιοχής μας στους αγώνες του Έθνους» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τhν Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Σφηνιά Αφροδίτη και την ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, για την συμβολή τους στην διαμόρφωση της πρότασης.

"Sponsored links"

Η πράξη στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας των Σφακίων γενικότερα της Κρήτης κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Για τη  ανάδειξη αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες.  Σκοπός της πράξης είναι η διατήρηση και προβολή της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής με έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα  μέσω της πράξης θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή θεματική έκθεση αφιερωμένη στη επανάσταση του 1821 με έμφαση στην ιστορία και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα Σφακιά. Η έκθεση θα είναι μόνιμη και θα εγκατασταθεί σε κτήριο που θα διατεθεί από τον Δήμο.

Το έργο περιλαμβάνει:

  1. Ιστορικά γεγονότα της Κρήτης

(Δια δραστική οθόνη αφής (ή videowall) η οποία με κατάλληλή εφαρμογή θα αποτυπώνει σε ιστορικό χάρτη της Κρήτης)

(Βίντεο ντοκιμαντέρ προβαλλόμενο από videoprojector, σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα.)

  1. Βιωματική / δια δραστική εμπειρία γνωριμίας της επανάστασης

(Εξερεύνηση αντικειμένων της εποχής), (Παρουσίαση επιλεγμένων ιστορικών προσώπωνΔασκαλογιάννης, Ξενουδάκης κ.α.), (Τρισδιάστατες αναπαραστάσεις χώρων [Παναγία Θυμιανή / Φραγκοκάστελλο]), (Αναπαραστάσεις μαχών και ιστορικών γεγονότων – Η μάχη του Φραγκοκάστελου σε εικονική πραγματικότητα )

  1. Εκπαιδευτικές δράσεις επισκεπτών

(Ένα διαδραστικό τραπέζι)

  1. Διάθεση ψηφιακού περιεχομένου μέσω διαδικτύου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις