23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δημιουργούν “παραδοσιακό κρητικό χωριό” γα τουρίστες νότια του Ηρακλείου – 150 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

Ημερομηνία:

Μία μεγάλη τουριστική επένδυση που θα θυμίζει κρητικό χωριό και βασίζεται στη λογική της επιστροφής του σύγχρονου ανθρώπου στη φύση και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής βρίσκεται προ των πυλών και θα αλλάξει τον νότο της Κρήτης.

Ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στην ανέγερση σπιτιών, καταστημάτων αλλά και μαρίνας στην περιοχή Βαθύ στα Αστερούσια του Δήμου Φαιστού

Η επένδυση θα γίνει σε έκταση 2.000 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας, ενώ εμπνευστής του νέου αυτού επιχειρηματικού εγχειρήματος είναι ο γνωστός ξενοδόχος Τάκης Καλουτσάκης, ο οποίος μίσθωσε μετά από διαγωνισμό την έκταση για 70 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Πατρίς”, η επένδυση θα αρχίσει, αν όλα πάνε καλά, να υλοποιείται στα τέλη του 2021 και θα είναι έτοιμη 3 χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2024.

Η περιοχή που θα γίνει η επένδυση, σύμφωνα με το antilalos-press.gr, θα φέρει ονομασία σχετική με την ιερότητα του τόπου, αφού στόχος είναι η διατήρηση και η ανάδειξη σε όλο τον κόσμο της ιερότητας αυτής, που έχει να κάνει με τα ερημητήρια, τη Μονή Οδηγητρίας, τον Γουμενόσπηλιο και τον Απόστολο Παύλο.

Επιστροφή στη φύση

Το επιχειρηματικό πλάνο βασίζεται στην επιστροφή του σύγχρονου ανθρώπου στη φύση, τις αρχές και τις παραδόσεις οι οποίες πηγάζουν στον τόπο μας.

Ο σχεδιασμός θα γίνει με σεβασμό στη φύση, τα υλικά κατασκευής θα έχουν σύσταση και εμφάνιση όμοια με αυτή που έχει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ οι δενδροφυτεύσεις που θα γίνουν θα είναι με φυτά που φύονται στην περιοχή.

Οι ενεργειακές ανάγκες του τουριστικού αυτού συγκροτήματος θα καλύπτονται από εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οι οποίες και θα παρέχουν ενεργειακή αυτονομία στο συγκρότημα.

Το τουριστικό συγκρότημα χωροταξικά θα θυμίζει χωριό της Κρήτης, αφού θα κατασκευαστούν μεμονωμένες κατοικίες. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στο παραθαλάσσιο μέτωπο όπου και θα δημιουργηθεί μαρίνα προκειμένου να ελλιμενίζονται σκάφη.

Καινοτομία, βάσει του επενδυτικού πλάνου, είναι η δημιουργία εμπορικών δομών εντός της μονάδας, όπως αυτές υπήρχαν παλιά στα χωριά της Κρήτης. Θα λειτουργούν για παράδειγμα παντοπωλείο, μανάβικο, κρεοπωλείο, παραδοσιακά καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες, οι οποίες θα προσφέρουν τοπικά προϊόντα με εξειδίκευση στην κρητική κουζίνα.

Επίσης θα δημιουργηθεί ιατρικό κέντρο, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η συγκοινωνιακή διασύνδεση της περιοχής, εκτός από τη θαλάσσια οδό, θα γίνει και οδικώς από τον ήδη υπάρχοντα δρόμο της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας έως το Βαθύ.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...