Δημοπρατείται το έργο της βελτίωσης της άρδευσης στο Σφηνάρι από τη Δημοτική Αρχή Κισσάμου

Κανένα σχόλιο

Στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού και ταυτόχρονα αναγκαίου έργου που θα συμβάλλει στη βελτίωση της άρδευσης στην περιοχή του Σφηναρίου προχωρά η Δημοτική Αρχή της Κισσάμου.

Ο λόγος για το έργο με τίτλο «Βελτίωση – ενίσχυση άρδευσης Σφηναρίου με αξιοποίηση χειμερίων απορροών» συνολικού προϋπολογισμού 614.385,00 €, το οποίο η Δημοτική Αρχή της Κισσάμου πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότηση αυτού από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου – σύμφωνα με την υπ. αρ. 115/2015 απόφαση – η δημοπράτηση του έργου µε ανοικτό διαγωνισμό στη βάση της εγκεκριμένης μελέτης του έργου.

"Sponsored links"

 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη “πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, σκοπός του οποίου είναι η αξιοποίηση των επιφανειακών απορροών υδρολογικής λεκάνης, η οποία εκτείνεται νότια του Σφηναρίου, για την ενίσχυση, κατά την αρδευτική περίοδο, των αρδεύσεων στο εκεί υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο, μικτής επιφάνειας 1.700 περίπου στρεμμάτων, καθώς και σε τοπικά συστήματα άρδευσης, στην υψηλή περιοχή περιμετρικά του οικισμού Άνω Σφηνάρι”.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταθάκης “με την κατασκευή του έργου θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής με μείωση έως μηδενισμό των δαπανηρών αντλήσεων ενώ πολύ σημαντικό είναι και το ότι η δεξαμενή θα τροφοδοτείται με νερό καλύτερης ποιότητας, αφού σήμερα παρατηρείται συχνά ανάμιξη του αντλούμενου πλησίον της θάλασσας γλυκού νερού με το θαλασσινό”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κισσάμου επισημαίνει ότι “μελλοντικά προβλέπεται η μεταφορά της περίσσιας νερού, κατά τη χειμερινή περίοδο, στην περιοχή του Πλατάνου, για την ενίσχυση του εκεί αρδευτικού δικτύου”.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί υδρομάστευση εντός κοίτης υδατορέματος της περιοχής Σφηναρίου, και μεταφορά του νερού σε υφιστάμενη δεξαμενή. Τα έργα υδροληψίας περιλαμβάνουν, εξυγίανση της κοίτης του ρέματος με στρώμα χαλικόφιλτρου, σε μήκος 20 m, φιλτροσωλήνα μήκους 10 m, διαμέτρου 10’’.

Ο φιλτροσωλήνας θα οδηγεί τα νερά σε επισκέψιμο θάλαμο χωρητικότητας 50 m3, ο οποίος θα εφοδιαστεί με υπερχειλιστή, που θα οδηγεί την πλεονάζουσα απορροή σε υδατολισθήρα (πλύστρα) ήπιας κλίσης. Στο δάπεδο του θαλάμου θα κατασκευαστεί φρεάτιο υδροληψίας, από το οποίο θα εκκινούν οι αγωγοί υδροληψίας καθώς και φρεάτιο εκκένωσης, από το οποίο θα εκκινά αγωγός εκκένωσης του θαλάμου για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του. Η μεταφορά του νερού από την υδροληψία στην υφιστάμενη δεξαμενή εξίσωσης του συλλογικού αρδευτικού δικτύου Σφηναρίου θα γίνεται μέσω αγωγού ονομαστικής διαμέτρου D355, συνολικού μήκους 2.900 m, στην περιοχή Πλατάνου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις