15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δημοσκόπηση: Δύο στους τρεις δηλώνουν πως η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του Covid

Ημερομηνία:

Του Πασχάλη – Αλέξανδρου Τεμεκενίδη

Η πανδημία της Covid-19 και η επέλαση του δεύτερου κύματος κυριαρχούν στη ζωή και στην καθημερινότητα όλων μας. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, όλοι οι τομείς που σχετίζονται με την πανδημία ή επηρεάζονται εντονότερα από αυτήν ανεβαίνουν όλο και υψηλότερα στην ιεραρχία όσων προβληματίζουν την κοινή γνώμη.

Ειδικά ο τομέας της Υγείας και της περίθαλψης, με τα νοσοκομεία να λειτουργούν στα όριά τους και τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό να επισημαίνονται σε δραματικούς τόνους από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής, βρίσκεται πλέον στην κορυφαία τριάδα των σημαντικότερων προβλημάτων της χώρας, όπως τη διαμορφώνουν οι απαντήσεις των πολιτών, μαζί με την πανδημία και την οικονομική ανάπτυξη (ή μάλλον την ύφεση που η πανδημία έφερε).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», σε αντίθεση με όσα καταγράφονταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση βαθμολογείται αρνητικά από τους πολίτες για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος: 2 στους 3 θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε εγκαίρως τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 ενόψει του δευτέρου κύματος (μεταξύ των οποίων και το 50% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας), ακόμα περισσότεροι (69%) θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν προετοίμασε εγκαίρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 1ο μέχρι το 2ο κύμα της πανδημίας (47% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας), ενώ περίπου 2 στους 3 (64%) δηλώνουν ότι για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην τηλεκπαίδευση των μαθητών του Δημοτικού έχει ευθύνες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (46% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας).

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι σε όλες τις ερωτήσεις αξιολόγησης των χειρισμών της κυβέρνησης για την πανδημία Covid-19 παρατηρείται σταθερά μια σαφώς πιο αυστηρή στάση και μια πιο αρνητική αξιολόγηση εκ μέρους των νεότερων ψηφοφόρων (κυρίως αυτών ηλικίας 17 έως 34 ετών) σε σχέση με τους ψηφοφόρους άνω των 55 ετών.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

* Ο Πασχάλης – Αλέξανδρος Τεμεκενίδης είναι διευθυντής Ερευνών Palmos Analysis, temekenidis@palmosanalysis.gr

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ