17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δημοσκόπηση MARC: Ναι στο εμβόλιο, όχι σε πρόωρες εκλογές, στο +18,6% η ΝΔ

Ημερομηνία:

Καθαρή «κεφαλή» στη ΝΔ, στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και στην εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που διεξήχη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Αναλυτικά, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (διαφορά 18,6% υπέρ της ΝΔ). Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων παραμένει σχετικά σταθερή από τις εκλογές μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, πάντως, σχετικά με τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, το 74,6% δηλώνει ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, το 15,3% θέλει πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021 και το 6,3% πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2022

Για το μείζον ζήτημα του εμβολιασμού, οι πολίτες απαντούν συντριπτικά ότι σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθώς το 70,1% δηλώνει θετικά διακείμενο αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Από την άλλη πλευρά, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 53% τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, έναντι 46% που απαντούν αρνητικά.

Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας, ενώ το 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως θα ήταν περίπου τα ίδια και το 15% αυτών πως θα ήταν καλύτερα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ