21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δημοτικες εκλογες: Η χαμένη ευκαιρία του 1977 και γιατί υποστηρίζω Λαϊκή Συσπείρωση για τις εκλογές στο Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Του Μανόλη Μπαδογιάννη *

Το 1977 ψηφισα για πρωτη φορα κι ηταν για τις δημοτικες εκλογες.Θυμαμαι τρεις συνδυασμοι διεκδικουσαν το Δημο. Η μεγαλη προσωπικοτητα και λαικος αγωνιστης Κωστας Χιωτακης, ο Γιαννης Κλωνιζακης με στηριξη ΕΚ.ΝΔ κλπ και ο Νικητας Γαλανης απ τη ΝΔ.

Φυσικα θυμαμαι καποιον ο οποιος δεν ηταν ενταγμενος στον αριστερο χωρο που ελεγε ότι, “εαν τα Χανια δεν αναδειξουν Δημαρχο το Χιωτακη θα χασουν πραγματι τη μεγαλη ευκαιρια να ‘χουν για πρωτη φορα πραγματικο Δημαρχο που θα γραψει ιστορια”.

Δυστυχως επαληθευτηκε. Τα Χανια εχασαν τη μεγαλη ευκαιρια.

Σημερα οι επιλογες ειναι πολλες αλλα η πραγματικη επιλογη ειναι μοναχα μια. Ειναι αυτη της Λαικης Συσπειρωσης με επικεφαλης τον πανταχου παρων στους λαϊκους αγωνες Νικο Βουρλακη.

Στις αυτοδιοικητικες (και γενικοτερα αλλα για την περιπτωση…) δεν κοιταμε τα τζακια, τους παλαιους πολιτικους τους πρωην…, αλλα κι αυτους που συμμετεχουν για να καταστουν γραναζι της κεντρικης εξουσιας.

Παληκαρισια λοιπον επιλεγουμε το συνδυασμο που αποδεδειγμενα ειναι κοντρα στ’ ανταποδοτικα τελη και την υπερφορολογηση των δημοτων (οπως συμβαινει εως σημερα), που ειναι κοντα στους δημοτες, στηριγμα στη φτωχεια και την ανεχεια, που δεν τους κοβει το νερο για 200 ευρω (ειχαμε τετοια περιστατικα), αλλα κυριως δε γνωρισαμε τη δημοτικη αρχη που ειναι διπλα μας που δεν ειναι κατι ασχετο κι ασυνδετο (οπως ειναι εως τωρα),εναν δημαρχο που θα βαλει στηθος σε πληστηριασμους και κατασχεσεις,στη ΔΕΗ, οταν κοβει το ρευμα των ταλαιπωρων.

Αυτο εχει να προσφερει η Λαϊκη Συσπειρωση και ο Νικος Βουρλακης.

Ετσι για να μη ζηλευουμε την Πατρα ή το Χαιδαρι κλπ

* υποψ.Δημ συμβουλος Χανων Λαικη συσπειρωση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ