“Διάσπαση” στο Πολυτεχνείο Κρήτης με αφορμή τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι;

Κανένα σχόλιο

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η αναφορά της “Εφημερίδας των Συντακτών”  περί του τι ακριβώς συνέβη στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Αξιοποίησης του Πολυτεχνείου για την επικύρωση της Σύμβασης για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης με ανακοίνωσή του αναφερόταν για πανηγυρική επιβεβαίωση με “μεγάλη πλειοψηφία” υπέρ της αξιοποίησης των 3 κτιρίων στο Λόφο Καστέλι και έγκριση της σύναψης της Σύμβασης Εκμίσθωσης. Επίσης, γινόταν αναφορά σε “γνωστές διαφωνίες από κάποιους”, δίνοντας την εντύπωση πως κάποιοι λίγοι αντιδρούν σε αυτό που επιθυμεί μία ευρύτατη πλειοψηφία.

Αυτό αποτυπωνόταν και σε άλλο σημείο της ανακοίνωση όπου γινόταν λόγος ότι:

"Sponsored links"

“Με τη μέγιστη δυνατή δημοκρατική και θεσμική κατοχύρωση, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η αποφασιστικότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων ιδιοκτησίας του στο λόφο Καστελίου προς όφελος των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και κοινωνικών σκοπών του δημοσίου Ιδρύματος και με την επανένταξή τους στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ιστό της πόλης των Χανίων”

Όμως, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, από τη συνέλευση αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι 3 κοσμήτορες ενώ την ίδια στάση κράτησε και ο εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου. Απών ήταν επίσης ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωάννης Φίλης. Τελικώς, η Γενική Συνέλευση έληξε με ψηφοφορία για το θέμα στην οποία ψήφισαν μόλις 9 από τα 17 μέλη. Ακόμα και εκεί, 7 ψήφισαν υπέρ, ενώ 2 ψήφισαν λευκό!

Οπωσδήποτε, σκιαγραφείται μία εικόνα πολύ μακρυά από αυτή μίας “μεγάλης πλειοψηφίας” που επικροτεί τις κινήσεις της πρυτανείας του Πολυτεχνείου. Αντιθέτως, αυτό που αποτυπώνεται είναι μία εικόνα διάσπασης και έντονων διαφωνιών.

Τελικά, τι ισχύει;

 

 

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today