Διάταξη για τις αγροζημιές στην Κίσαμο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από πρόταση Βολουδάκη

Κανένα σχόλιο

Ειδική διάταξη για το πρόβλημα για τις αγροζημιές στην Κίσσαμο συμπεριλήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η συγκεκριμένη διάταξη, βασίζεται σε πρόταση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη.

Σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook αναφέρει:

Μετά από πολλές προσπάθειες, ήρθε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που από καιρό έχω προτείνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αγροζημιών στην Κίσαμο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο που μόλις κατέθεσε, μια διάταξη (άρθρο 38) στη βάση της αρχικής μου πρότασης, για διοικητικό πρόστιμο που θα επιβάλλει η Αστυνομία ή η ΔΑΟΚ.

"Sponsored links"

Έχω τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι η ρύθμιση θα συνοδευθεί και από ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη περιοχή. Θυμίζω ότι η ρύθμιση αυτή είναι απαραίτητη γιατί όπως έχουν σήμερα τα πράγματα αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τις αγροζημιές δεν υφίστανται καμμία επίπτωση επειδή οι υποθέσεις δε φτάνουν ποτέ στο δικαστήριο. Στο εξής δε θα χρειάζεται δικαστήριο, εάν διαπιστωθεί από την Αστυνομία ότι παραγωγικά ζώα βρίσκονται μέσα σε καλλιέργειες άλλου ιδιοκτήτη.
Η ρύθμιση είναι διατυπωμένη έτσι ώστε τα βαριά πρόστιμα να επιβάλλονται στους υπότροπους (αυτούς που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παρανομία επάγγελμα), και όχι στον κτηνοτρόφο που τυχαία κάποια φορά του ξέφυγαν τα ζώα. (Προς αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσω πρόσθετες διασφαλίσεις και προσθήκες στη διάταξη).
Για να φθάσουμε εδώ, χρειάστηκε η συνεργασία των υπηρεσιών τριών Υπουργείων, τα οποία εμπλέκονται στην νομοθέτηση της διάταξης αλλά και στην εφαρμογή της. Ευχαριστώ για αυτό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις