24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Διέμεναν παράνομα, προσπάθησαν να φύγουν παράνομα και συνελήφθησαν

Ημερομηνία:

Νέα επιχείρηση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Κρήτη, απασχολεί τις αρχές καθώς χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκαν 77 άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από διάφορες περιοχές του νησιού στην περιοχή Στόμιο στο Ελαφονήσι, για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους παράνομους μετανάστες – στην πλειοψηφία τους άντρες, ενώ υπάρχουν περίπου 10 γυναίκες και 10 παιδιά – θα παραλάμβανε από την συγκεκριμένη περιοχή σκάφος το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Την ασυνήθιστη κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο παρατήρησε αλιέας της περιοχής που ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές οι οποίες ήδη γνώριζαν ότι κάποιο σκάφος θα προσέγγιζε τα παράλια των Χανίων για να παραλάβει μετανάστες και να τους μεταφέρει  σε κάποια άλλη περιοχή.

Με τη σειρά τους οι λιμενικές αρχές ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων για την παρουσία των μεταναστών στη ακτή για να ακολουθήσει τα ξημερώματα η σύλληψη τους.

Από το πρωί οι 77 μετανάστες βρίσκονται στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων ενώ πλέον ζητούμενο είναι να εξακριβωθεί η ταυτότητα των ατόμων,εαν διέμεναν παράνομα ή νόμιμα στην χώρα και το ποιοί “κανόνισαν” την μεταφορά τους.

Πάντως, το δεδομένο είναι πως έχουν συλληφθεί όλοι, είτε γιατί διέμεναν παράνομα, είτε γιατί προσπάθησαν να φύγουν παράνομα, ενώ σταδιακά οι περισσότεροι θα μεταφερθούν στο παλιό δημαρχείο στην Σούδα (κοντά στον λιμενικό σταθμό) όπου θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Την υπόθεση διερευνούν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων που προφανώς βρίσκονται μπροστά σε μια νέα παράνομη περίπτωση διακίνησης μεταναστών, ενώ από την πλευρά τους οι λιμενικές αρχές αναζητούν το σκάφος που θα παραλάμβανε τους 77 μετανάστες.

Πάντως οι περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών απο την Κρήτη , αποκαλύπτουν και μιαν διαφορετική πτυχή της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι οι οικονομικοί μετανάστες που ήρθαν και διέμεναν στο νησί – νόμιμα ή παράνομα – αδυνατούν πλέον να βρούν την οποιαδήποτε εργασία και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης.

Να σημειωθεί πως ακόμη και αυτοί που διεμένουν νόμιμα στην χώρα – με διάφορα προσωρινά έγγραφα – δεν μπορούν να ταξιδέψουν νόμιμα σε άλλη χώρα, οπότε ο μόνος τρόπος που έχουν για να “δραπετεύσουν” απο την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο ήρθαν…..

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...