15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διέρρευσε έκθεση της SAGE – Εφιαλτικό σενάριο με 85.000 νεκρούς το χειμώνα στη Βρετανία

Ημερομηνία:

Έως και 85.000 νεκρούς από το νέο κορωνοϊό ενδέχεται να θρηνήσει το χειμώνα η Βρετανία.

Αυτό είναι το «λογικό χειρότερο σενάριο», που περιλαμβάνεται σε έκθεση εμπειρογνωμόνων της SAGE, η οποία διέρρευσε.

Σύμφωνα με την εκπομπή του BBC Newsnight, η έκθεση αναφέρει πως ενδέχεται να καταγραφούν 81.000 θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία, άλλοι 2.600 στη Σκωτία και 1.900 στη Βόρεια Ιρλανδία.

H έκθεση, που αποσκοπεί στην καλύτερη προετοιμασία των υπηρεσιών Υγείας και των Αρχών, αναφέρει ακόμη πως μπορεί να επανέλθουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα – που θα παραμείνουν σε ισχύ πιθανώς μέχρι τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους – αλλά τα σχολεία πιθανότατα θα παραμείνουν ανοικτά μετά και τις σχετικές εκκλήσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στους γονείς των μαθητών.

Όπως υπογραμμίζεται μάλιστα όσα περιέχονται σ’ αυτήν είναι «σενάρια κι όχι προβλέψεις».

Ορισμένοι, ωστόσο, θεωρούν ότι το υπολογιστικό μοντέλο και κάποιες από τις εικασίες του ίσως να είναι ήδη ξεπερασμένα. Μέχρι χθες Παρασκευή 28 Αυγούστου, η Βρετανία μετρούσε 41.486 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Σχολιάζοντας την έκθεση, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «ως λογική κυβέρνηση καταστρώνουμε σχέδια και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, περιλαμβανομένου και του χειρότερου».

«Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...