Διαγωνισμός εκλέρ στα Χανιά από την Γαλλική Πρεσβεία και τον Ελληνο-γαλλικό σύλλογο

Κανένα σχόλιο

Στα Χανιά φιλοξενείται εφέτος ο ημιτελικός του διαγωνισμού Mazi Chef που αφορά γαστρονομικές δημιουργίες με ιδιαίτερο ύφος και γεύση.

Στα πλαίσια των δράσεων Gout de France – Good France 2019 – ενός διεθνούς εγχειρήματος που αφορά την γαλλική γαστρονομία, τις παραδόσεις και τις αξίες της ως συνέχεια της ένταξης της στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO- διοργανώνεται από την Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ο διαγωνισμός Mazi Chef για την ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού εκλέρ, ενός γαλλικού δημιουργήματος που έλληνες από τον χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής καλούνται να δώσουν άρωμα από τον τόπο μας.

Έχουν επιλεγεί τέσσερις πόλεις για να γίνουν οι ημιτελικοί, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Χανιά. Οι φιναλίστ των τριών πρώτων έχουν επιλεγεί και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου θα κριθεί και το καλύτερο εκλέρ από δημιουργό των Χανίων, της Κρήτης. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Jean- Marie Hoffmann, τον φιναλίστ του περυσινού διαγωνισμού Σ. Ξενάκη και άλλων καταξιωμένων ειδικών του χώρου. Η τελική αναμέτρηση των 4 διαγωνιζόμενων θα γίνει στην Αθήνα , στις 18 Μαρτίου με κριτές μεγάλους σεφ και ζαχαροπλάστες Έλληνες και Γάλλους.

"Sponsored links"

Η Γαλλική Πρεσβεία σε συνεργασία με τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων επιμελούνται την άρτια διοργάνωση του πρώτου γύρου του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Μοναστήρι του Καρόλου( στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη) όπου βρίσκονται και τα γραφεία του συλλόγου, παρουσία εκπροσώπων της μαγειρικής τέχνης.

Η επιλογή του τόπου και του χώρου έγινε κατόπιν της μακράς και άψογης συνεργασίας του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου με την Γαλλική Πρεσβεία καθώς και κατόπιν της επιθυμίας του μαικήνα του, Κάρολου Καμπελόπουλου, που μερίμνησε να την γνωστοποιήσει τόσο στον Σύλλογο όσο και στους εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας που ήταν παρόντες στα εγκαίνια του Ιδρύματος του.

Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη πολιτισμών μέσα από το ταξίδι των γεύσεων και των αισθήσεων!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις