27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη διαδήλωση καταδίκης της επιχείρησης κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής την Πέμπτη στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με αποφάσεις τους ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και η ΕΛΜΕ Χανίων, ο ΣΕΠΕ Χανίων και με σχετικό κειμενο η Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera αλλά και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων και η περιφερειακη παράταξη της Ανυπόταχτης Κρήτης, το ΚΚΕ (μ-λ) και το ΣΕΚ Χανίων, μετά και τα γεγονότα της Κυριακής κατά την συγκέντρωση για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καλούν σε συγκεντρωση μαζικής καταδικης της επιχείρησης κρατικής τρομοκρατίας την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στα Χανιά.

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Χανίων

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου Κορκονέα, όπως και κάθε χρόνο από εκείνη τη μέρα, χιλιάδες εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός έσπασαν τις απαγορεύσεις και διαδήλωσαν με πολύμορφους τρόπους σε όλη την Ελλάδα, σε γειτονιές, πλατείες, στους δρόμους: Δεν ξεχνάμε! Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, το κράτος και η αστυνομία έστησαν  νέο σκηνικό αστυνομοκρατίας και απαγορεύσεων. Από το πρωί της Κυριακής προχώρησαν σε εκατοντάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους σε όλη την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στα Χανιά, η καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις, σκίσιμο πανό και τέλος σε 8 συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας! Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και απόλυτα ανυπόστατες κατηγορίες και οδηγούνται σε δίκη! Ο

Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας την ώρα που ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει η αγορά, ενώ αφήνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, τη κοινωνικότητα και τη χαρά σε χιλιάδες παιδιά!Κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ,ενώ προσλαμβάνουν δυνάμεις καταστολής, αγοράζουν περιπολικά, αύρες και μηχανές για τους «ράμπο» της ΔΡΑΣΗΣ! Καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση υγειονομικό προσωπικό επειδή αρρώστησε(!), την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα! Η ΝΔ καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στοχοποιεί και καταστέλλει όσους αγωνίζονται και διεκδικούν!

Ο στόχος τους είναι προφανής! Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα! Θέλουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον της, τους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή και την υγεία του λαού. Θέλουν να αφανίσουν τους εργαζόμενους που βάζουν φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις τους! Θέλουν να αφανίσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημα τους που διαλύει κάθε κεκτημένο!

Όση προσπάθεια κι αν καταβάλλουν κράτος, ΜΜΕ και αστυνομία, ο λαός θα συνεχίσει να τιμά την μνήμη των νεκρών μας, να καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία και βιαιότητα, να αγωνίζεται για μια ζωή που αντιστοιχεί στις ανάγκες αλλά και δυνατότητες της σύγχρονης εποχής!

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.

  • Καταγγέλλουμετον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.
  • Απαιτούμετηνπαύση των ανυπόστατων διώξεων και τη διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί!
  • Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Τετάρτη 9/12/20 στις 12:00 συνέντευξη τύπου για το θέμα την στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Με ομόφωνη απόφαση καλούμε την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 σε συγκέντρωση και διαδήλωση στην Πλ. Αγοράς, τηρώντας, όπως πάντα, όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) για να καταδικάσουμε μαζικά την επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.

Ανακοίνωση ΣΕΠΕ Χανίων

"google ad"

Απαιτούμε την παύση όλων των διώξεων

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Χανίων  καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού, του Αλ.Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν και στα Χανιά, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, ότι τα μέτρα καταστολής και της νέας απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, για την διακινδύνευση της οποίας η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού με τη λογική «κόστους-οφέλους» θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό, στους εργαζόμενους -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού, με πρόσχημα την πανδημία.

Απαιτούμε την παύση όλων των διώξεων και τη διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων.

Το ΔΣ προχωρά σε κινητοποίηση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 6μμ, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της υγειονομικής απειλής.

Απόφαση Ενιαίου Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης

Από την πλευρά του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητων Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρονται τα εξής:

Με δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο και συλλήψεις αντιμετωπίστηκε ο φοιτητικός σύλλογος και ο κόσμος που κατέβηκε στα Χανιά για την αντικατασταλτική πορεία 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ενώ ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος, κρατώντας όλες τις απαιτούμενες αποστάσεις, απέναντι από την πλατεία Αγοράς, τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να σπρώχνουν και να μην επιτρέπουν να κρατιούνται οι αποστάσεις, ενώ έριξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα, κάνοντας ξεκάθαρο πόσο ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού, ενώ ασφαλίτες άρπαξαν βίαια το πανό του φοιτητικού συλλόγου. Ο κόσμος διαλύθηκε και ακολούθησε ένα ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της πόλης, ενώ έγιναν 8 συλλήψεις αγωνιστ(ρι)ών και μελών του φοιτητικού συλλόγου. Μέσα στην κλούβα οι συλληφθέντες ήταν δεμένοι/ες με χειροπέδες πισθάγκωνα ενώ οι αστυνομικοί αγνοούσαν το αίτημα τους για καινούργιες μάσκες αφού οι προηγούμενες που φορούσαν είτε είχαν ποτίσει από τα χημικά είτε είχαν χαθεί έπειτα από τις βίαιες συλλήψεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ η κλούβα είχε παρκάρει έξω από το αστυνομικό μέγαρο, οι συλληφθέντες παρέμειναν εκεί μέσα για τουλάχιστον μια ώρα στοιβαγμένοι και χωρίς προστασία.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η κυβέρνηση έκανε ολοφάνερες τις πραγματικές της προθέσεις. Η επιλογή αστυνομία και χημικά επικρατεί έναντι των γιατρών , των νοσηλευτ(ρι)ών και των δασκάλων. Η έλλειψη σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και η απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας πρόληψης , είναι ο λόγος που σήμερα μετράμε 2900 κρατικές δολοφονίες.

Και η σημερινή μέρα μνήμης του Αλεξάνδρου Γρηγοροπουλου αμαυρώνεται από την καταστολή της κυβέρνησης , από τις δεκάδες συλλήψεις και τα χημικά. Φοβούνται την νεολαία, τους/ις εργαζόμενους/ες που πάνε κόντρα στην δολοφονική πολιτική τους γιατί ξέρουν πως μπορούν να την ανατρέψουν και για αυτό από την πρώτη μέρα της εκλογής τους, η ΝΔ προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να καταστείλει κάθε μορφή του οργανωμένου κινήματος. Η ΝΔ ωστόσο, έχει κάνει ξεκάθαρο τις προθέσεις της με καταστολή, απέναντι σε οποίον τολμάει να σηκώσει κεφάλι, προσπαθώντας να φιμώσει ακόμα και τους μαζικούς φορείς. Δεν ξεχνάμε το χουντικό νομοσχέδιο , τις επιθέσεις σε αγωνιστές αλλά και τις εξαγγελίες της για πανεπιστημιακή αστυνομία βάζοντας στο στόχαστρο του φοιτητικούς μας συλλόγους και τους αγώνες μας.

Οι προτεραιότητες όμως του λάου είναι διαφορετικές από αυτές της κυβερνήσεις. Ο λαός από την αρχή της πανδημίας ζητά γιατρούς και ΜΕΘ , η ΝΔ ζητά αστυνομία και ξύλο.

Όσο ο λαός μετράει τους νεκρούς της , η ΝΔ βρίσκει χρόνο για να καταθέτει νομοσχέδια όπως αυτό του Βρούτση. Όσο οι ανάγκες μας μπαίνουνε σε δεύτερη μοίρα , τόσο εμείς θα συνεχίζουμε να δίνουμε το παρών στους αγώνες του αύριο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να παρεμβαίνει στις ζωές μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο δρόμο όπως σήμερα και την 17 Νοέμβρη όπου ο λαός έσπασε έμπρακτα τις χουντικές απαγορεύσεις.

Ως φοιτητικός σύλλογος καταγγέλλουμε στο λαό των Χανίων, το όργιο καταστολής αυτό. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας σαν πρόφαση τον κορωνοϊο επιχειρεί να χτυπήσει το κατεκτημένο δικαίωμα στην διαδήλωση και την διαμαρτυρία.  Ο λαός οι εργαζόμενοι, οι νέοι είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απάντηση στην κρατική τρομοκρατία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

//Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών

//Συμμετοχή στην αντικατασταλτική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 στην Πλ. Δημ. Αγοράς με όλα τα μέτρα προστασίας

Ανακοίνωση Συνέλευσης Αλληλεγγύης στη Rosa Nera

Ανακοίνωση και σχετικό κάλεσμα εξέδωσε και η Συνέλευση αλληλεγγύης στην rosa nera:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ

ΠΟΡΕΙΑ: Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 17:00 στην πλ. Αγοράς

Η ακροδεξιά κυβέρνηση των καθαρμάτων με τις πολιτικές της επιλογές, αφήνει χιλιάδες παιδιά εγκλωβισμένα μπροστά από μια οθόνη, εργαζόμενες/ους στην ανασφάλεια δίχως εργασιακά δικαιώματα και επιδόματα.

Με ένα σύστημα υγείας εγκαταλειμμένο στη τύχη του, μαζί του κι οι ζωές των ανθρώπων.

“…Απολύσεις, ανεργία. Και Υγεία πουθενά.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε για τα αφεντικά…”

Τον τελευταίο μήνα έχει ξεκινήσει η επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ. Η μακά(β)ρια πολιτική της ατομικής ευθύνης, ξεπλένει τα χέρια των δολοφόνων της κυβέρνησης. Η σκόπιμη κατάρρευση του συστήματος υγείας, για χάρη των ιδιωτικών κλινικών, έρχεται να μας πει ξανά πως όποιος έχει λεφτά, μπορεί και να ζήσει.

Σε μια κοινωνική συνθήκη στην οποία ο κόσμος νιώθει πως έχουμε χούντα, φοβάται για τους δικούς του ανθρώπους και βουλιάζει στην οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια, η καταστολή έρχεται να καλύψει τα εγκλήματα του κράτους. Απαγορεύει την πολιτική δράση, ρίχνει ξύλο σε όποιο σηκώνει κεφάλι, απειλεί με πρόστιμα για να μας κρατήσει σπίτι.

“…ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 100 ΝΕΚΡΟΙ

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ…”

Και αυτό όχι για να φοβηθούμε και κάτσουμε σπίτι. Αλλά για να βγούμε στους δρόμους και να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήραν. Να αγωνιστούμε για υγεία, παιδεία, ελευθερία. Και ίσως κάτι παραπάνω.

Επίσης απαιτούμε απόσυρση των κατηγοριών και διαγραφή των προστίμων από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 17 Νοέμβρη και της 6 Δεκέμβρη.

ΠΟΡΕΙΑ

Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 17:00 στην πλ. Αγοράς

Ανυπόταχτη Κρήτη

Συγκέντρωση πλατεία Αγοράς Πέμπτη 10/12 στις 17:00

Οι σύγχρονες χούντες θα ανατραπούν ο λαός θα νικήσει

Στις 6 Δεκέμβρη 12 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον μπάτσο Κορκονέα, η αστυνομία προχώρησε σε ένα ακόμα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας με εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις.Η αστυνομία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων πανελλαδικά, εμποδίζοντας ακόμα και ανθρώπους που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξη.

Η Κρήτη δεν θα μπορούσε να λείπει από το κάδρο με την αστυνομία να προχωράει σε προσαγωγές και καταχρηστικά πρόστιμα τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά. Ειδικότερα όμως στα Χανιά, η καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις, σκίσιμο πανό και τέλος σε 8 συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας και παραπέμπονται σε δίκη !

Η πανδημία προφανώς μονάχα πρόφαση αποτελεί για αυτήν την καταστολή. Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελεί η ρίψη χημικών και το «τσουβάλιασμα» των συλληφθέντων σε αστυνομικά αυτοκίνητα και κελία, όχι η συγκέντρωση μερικών δεκάδων ανθρώπων σε ανοικτό χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας. Αυτό ισχυρίστηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης υπερασπιζόμενος τα «μπουλούκια» των αστυνομικών τη 17 Νοέμβρη.

Η επιστράτευση από την κυβέρνηση εκατοντάδων αστυνομικών κατά των διαδηλωτών δείχνει μονάχα το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης απέναντι στο εξεγερτικό πνεύμα της 6ης Δεκέμβρη. Το μίσος τους απέναντι στον λαό και τη νεολαία που αγωνίζονται για δημοκρατία, υγεία και ελευθερία. Φανερώνει τη χρεωκοπία και τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στην αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προσπάθεια της να τα «φορτώσει» στον λαό και τη νεολαία. Φανερώνουν το φόβο μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής, που δε θα αργήσει.

  • Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί σε, εργαζόμενους και φοιτητές.
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!
  • Να μπει τέλος στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία!
  • Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.
  • Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.
  • Δεν τρομοκρατούμαστε! Κλιμακώνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, με κινητοποιήσεις διαδηλώσεις και απεργίες!

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Σε ανυπακοή στον αυταρχισμό καλεί σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΥΕΣ-ΟΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Είναι γεγονός πως η μέχρι τώρα κρατική διαχείριση της πανδημίας γίνεται με βάση πολιτικές σκοπιμότητες και όχι τις υγειονομικές ανάγκες και πρωτόκολλα. Τον περασμένο Μάρτη η κοινωνία έδωσε χρόνο που προφανώς δεν αξιοποιήθηκε από τους κυβερνώντες και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε το λογαριασμό της απραγίας τους. Δεν ακολουθήθηκε καμιά πολιτική ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους, η ενοικίαση των ιδιωτικών κλινικών έναντι αδράς αμοιβής βαφτίστηκε επίταξη, τα λεφτά πήγαν σε Μ.Μ.Ε…., τα τεστ παραμένουν είδος πολυτελείας, η διαλογή είναι γεγονός στα νοσοκομεία, αλλά τα χουντικά διατάγματα με άλλοθι τη δημόσια υγεία μας προστάζουν να υπακούσουμε σ’ ένα ανορθολογικό “μπες-βγες” και στην ατομική ευθύνη.

Παράλληλα, η “τηλεζωή” τραβά την ανηφόρα! Η ανεργία φουντώνει, η τηλεργασία αποξενώνει, παιδιά αποκλείονται από την πρόσβαση στην παιδεία, πρόσφυγες, μετανάστες συνεχίζουν να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες κράτησης, άνθρωποι δεν έχουν σπίτι να μείνουν, κόβεται το ρεύμα για οφειλές άνω των 300 ευρώ, δεν υπάρχει ουσιαστική περίθαλψη αν είσαι φτωχός. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να εκφραστεί η αγωνία και η λαϊκή οργή, να νικήσουν οι ανάγκες μας το αυταρχικό μοντέλο επιβίωσης. Γιατί πολύ πιθανό όσα ζούμε σήμερα να σκιαγραφούν την εικόνα της κανονικότητας του μέλλοντος, όπου δε θα χωρά καμιά διαφορετική από την κυρίαρχη φωνή, όπου οι διαδηλώσεις θα απαγορεύονται, χωρίς το άλλοθι του ιού. Ευτυχώς όμως κάποιες-οι επιμένουν!

Την 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη, δυο μέρες σύμβολα για τη μνήμη -η καθεμιά με το δικό της ιστορικό βάρος, παρά την αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 και τα εξοντωτικά πρόστιμα που εξαγγέλθηκαν από την ακροδεξιά κυβέρνηση, κάποιες-οι έμειναν ανυπάκουες-οι και διεκδίκησαν την παρουσία τους στο δρόμο, ενάντια στη δημοκρατική εκτροπή, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και τον αγώνα. Η χυδαία αστυνομική καταστολή που βίωσαν δεκάδες πολίτες αυτές τις μέρες δεν είναι πρωτοφανής, αλλά πάντα η ΕΛ.ΑΣ ή αλλιώς “το ΕΣΥ της προστασίας μας” κατα τον αρμόδιο υπουργό μας επιφυλάσσει τα χειρότερα.

Στην Αθήνα, στις 6 Δεκέμβρη, ενώ το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη ήταν προσπελάσιμο μόνο στους συναδελφους του δολοφόνου, διακρίναμε έναν μπάτσο – δε θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε με άλλο τρόπο – να καταστρέφει τα λουλούδια που είχε αφήσει κάποια γυναίκα για το δολοφονημένο παιδί, ενώ παράλληλα δεκάδες άνθρωποι προσήχθησαν μαζικά, κυνηγήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν. Η επίδειξη δύναμης ενός αποκτηνωμένου συστήματος και η κρατική ασυδοσία που κρύβεται πίσω από τέτοιες κινήσεις μας εξοργίζουν και δεν παύουν να μας σοκάρουν!

Στα Χανιά, την ίδια μέρα, η κεντρική κυβερνητική γραμμή “διαλύστε τους” μπήκε σε εφαρμογή: αναίτια ρίψη κρότου λάμψης, βίαιες επιθέσεις και 8 συλλήψεις συντρόφων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση υγειονομικών μέτρων, τη στιγμή που η αστυνομία έχει κουρελιάσει τους υγειονομικούς κανόνες στοιβάζοντας ανθρώπους σαν σαρδέλες σε κλούβες και βανάκια, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού…Οι εικόνες στα ρεπορτάζ αυτής της μέρας μιλάνε από μόνες τους, ειδικά η φωτογραφία που οι μπάτσοι επιτίθενται σε συνταξιούχο γιατρό, γνωστό για την αγωνιστική του στάση στην πόλη μας.

Απέναντι στην απαγόρευση της πολιτικής δράσης, στην αστυνομική αυθαιρεσία, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, οφείλουμε να παλέψουμε για την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια.

Όλες και όλοι την Πέμπτη, 10/12, στις 17.00, στην πλατεία Αγοράς, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες των διαδηλωτών.

Να διαγραφούν τα πρόστιμα εκείνης της μέρας.

Να νικήσουμε τον αυταρχισμό.

Να διεκδικήσουμε ζωή κι όχι επιβίωση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Η αστυνομοκρατία και η καταστολή των λαϊκών αντιστάσεων και των αγώνων για ψωμί, δουλειά, περίθαλψη,  ζωή,  δε γίνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντίθετα γίνονται γιατί  το σύστημα θέλει το λαό στο γύψο.

Χτυπάνε αμείλικτα κάθε φωνή αντίστασης για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν σαν σύστημα και σαν κυβέρνηση. Τις ευθύνες τους που οδήγησαν τον κόσμο της δουλειάς να είναι έρμαιο της πανδημίας, της φτώχειας  ακόμη και των πολεμικών κινδύνων. Την ώρα που ο λαός πεθαίνει χωρίς ΜΕΘ και  ουσιαστικά μέτρα προστασίας , η άνοδος του χρηματιστήριου αποκαλύπτει τις προσδοκίες του μεγάλου κεφαλαίου για νέους κύκλους κερδοφορίας. Νέους κύκλους που θα βασίζονται στην ανελέητη εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς, στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων- αυτοαπασχολούμενων και τη συντριβή κάθε έννοιας δικαιωμάτων, οκτάωρου, δωρεάν περίθαλψης, δωρεάν παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης.

Στο ίδιο πλαίσιο οι προηγούμενοι γύροι αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου με τα μνημόνια έκλεισαν μια σειρά από νοσοκομεία και ρήμαξαν συνολικότερα το δικαίωμα της δωρεάν περίθαλψης του λαού. Συνεχίζουν να μειώνουν στον προϋπολογισμό που κατέθεσαν κατά 570 εκατομμύρια τις δαπάνες για την υγεία, ενώ αυξάνουν θεαματικά τις πολεμικές δαπάνες για να ευνοηθούν οι αστικοί τυχοδιωκτισμοί που ταυτόχρονα βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο το δικαίωμα του λαού να ζει ειρηνικά στον τόπο του.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου που κυριαρχούν στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο στην εποχή μας αντιμετωπίζουν τους λαούς σαν αναλώσιμους. Η Αντίσταση είναι αναγκαία για την υπεράσπιση της ζωής μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αποδεχτούμε το γύψο, την υποταγή και τη μοιρολατρία που θέλουν να μας οδηγήσουν. Να πάρουμε κουράγιο από το λαό της Γαλλίας.

Με αγώνα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη διαδήλωση και την απεργία γιατί η ζωή μας ανήκει και δεν πρέπει να τη χαρίσουμε στο σύστημα της βαρβαρότητας.

Όλοι στο πανδημοκρατικό συλλαλητήριο με μάσκες και αποστάσεις την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 5.00μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Ανακοίνωση ΣΕΚ Χανίων

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 5μμ στην Πλατεία Αγοράς βγαίνουμε στο δρόμο για να διαδηλώσουμε ενάντια στην άγρια καταστολή με την οποία η αστυνομία στα Χανιά, αντιμετώπισε τη διαδήλωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, συλλήψεις αγωνιστών και τα πρόστιμα δεν είχαν άλλο σκοπό από το να διαλύσουν τη διαδήλωση κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια εικόνα υπάρχει στην Αθήνα και πανελλαδικά.

H πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που γίνεται όλο και πιο έντονη αυτόν τον καιρό και η  εγκληματική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας αλληλοτροφοδοτείται με την κατακραυγή ενάντια στον αστυνομικό τσαμπουκά του Χρυσοχοϊδη. Όσο πιο πολύ οι τραγωδίες των θανάτων από τον κορονοϊό και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία ξεσκεπάζουν τις κομπίνες του κάθε Κικίλια, τόσο πιο εξοργιστικές γίνονται οι κυβερνητικές δικαιολογίες ότι τάχα η αστυνομία φροντίζει για τη δημόσια Υγεία. Ταυτόχρονα, οι οικονομικές εξελίξεις φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη του ελληνικού καπιταλισμού για έκτακτα μέτρα. Δέκα χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο, το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού βρίσκονται ξανά στα επίπεδα που τα άφησε το δίδυμο Καραμανλή-Αλογοσκούφη στις μέρες του Αλέξη. Στις ροζ σελίδες της κυριακάτικης Καθημερινής, το πρωτοσέλιδο σχόλιο μιλάει για το πιο δύσκολο εξάμηνο που έρχεται τους επόμενους μήνες.

Γι’ αυτό ακριβώς, η κυβέρνηση που φοβάται το ξέσπασμα του κόσμου, επιχειρεί να καταστείλει κάθε εργατική και κοινωνική αντίδραση με ξύλο, ΜΑΤ, δακρυγόνα και αντισυνταγματικές απαγορεύσεις με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την ίδια ώρα, και ενώ καθημερινά έχουμε 100 θανάτους από τον κορονοϊό, ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2021 και να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών σε όλες τις κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες. Οι περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα. Τα νοσοκομεία έφτασαν στα όριά τους με τις ελλείψεις σε προσωπικό και ΜΕΘ. Η μείωση αυτών των δαπανών κατά 550 εκατομμύρια είναι έγκλημα. Παράλληλα, αποφασίζει 1600 εκατομμύρια αύξηση των πολεμικών δαπανών. Οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος της πανδημίας με διαλυμένο το σύστημα υγείας ενώ οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία δίνουν την τιτάνια μάχη ενάντια στην πανδημία και ενάντια στην εγκληματικά ανεύθυνη κυβέρνηση.

Δεν θα κάνουμε πίσω! Δεν είναι ώρα για να κλειστούμε στα σπίτια μας και για αυτό συμμετέχουμε όλοι και όλες στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 10/12 στις 5μμ στην Πλατεία Αγοράς ενώ την Τρίτη 15/12 στις 10.30πμ συμμετέχουμε στην απεργία ενάντια στον προϋπολογισμό του θανάτου και της φτώχειας, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα.

  • Άμεση διαγραφή όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν την Κυριακή 6/12.

  • Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους, τα Μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

  • Να μην περάσει ο προϋπολογισμός του 2021

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...