Διαδήλωση με βάρκες κατά των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία

Κανένα σχόλιο
Εκατοντάδες Βενετοί συμμετείχαν στη θαλάσσια διαδήλωση κατά των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Οργισμένοι κάτοικοι σε βάρκες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κατά της αύξησης του μαζικού τουρισμού στην πόλη τους, πετώντας φωτοβολίδες και φωνάζοντας συνθήματα

 

Πολλοί κάτοικοι της Βενετίας επιδιώκουν την απαγόρευση εισόδου των κρουαζιερόπλοιων, καθώς ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την πόλη τους καθημερινά.

Οι διαδηλωτές, συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι τα κρουαζιερόπλοια προκαλούν περιβαλλοντική ζημιά και το γεγονός ότι 30.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων επισκέπτονται την πόλη καθημερινά, προκαλεί τεράστια προβλήματα.

"Sponsored links"

Εξαιτίας της πλωτής διαμαρτυρίας, μεγάλος αριθμός επιβατικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του κρουαζιερόπλοιου Τhompson, καθυστέρησαν τουλάχιστον τρεις ώρες.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη δράση κατά του μαζικού τουρισμού. Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο περίπου 500 άτομα, μέλη της κίνησης «Γενιά του ’90», είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία κρατώντας πανό που έγραφε: «Μπορεί να είμαστε η τελευταία γενιά που ζει στη Βενετία κανονικά, που μπορεί να βρει σπίτι και δουλειά και να έχει κανονική καθημερινή ζωή».

thepressproject.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις