Διαδικτυακά σεμινάρια για την παροχή γνώση σε δομές και επιχειρήσεις του τουρισμού, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29/05/2020, την οποία συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιαννακάκης Γιάννης. Στην ειδική αυτή συνεδρίαση, πέρα από τα μέλη της επιτροπής, παρευρέθη ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος  Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου ενώ προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείο Χανίων και του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης.

Η συνεδρίαση είχε ως κύριο σκοπό την ενημέρωση των μελών της επιτροπής για τις τρέχουσες εξελίξεις από τον κ. Κυριάκο Κώτσογλου, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα θέματα της προβολής του Δήμου Χανίων μέσω των κοινωνικών δικτύων και των ενεργειών που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

“Ως Δήμος Χανίων, η στρατηγική στο κομμάτι του τουρισμού οφείλει να είναι εναρμονισμένη με την στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης. Ότι κάνουμε πρέπει να είναι οργανωμένο και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας” είπε καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

"Sponsored links"

“Η Περιφέρεια έχει μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να προσφέρει, o Δήμος Χανίων είναι κοντά στους πολίτες του και οι φορείς είναι ενεργοποιημένοι για να δουν πώς θα μπορέσουν να ανοίξουν. Η προσπάθεια είναι να λειτουργήσει η οικονομία γιατί χωρίς αυτή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Όλοι μαζί, από την μια μεριά η Περιφέρεια, που μπορεί να δώσει τα εργαλεία που χρειάζονται και από την άλλη μεριά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις με ατομική ευθύνη και συλλογική ευθύνη, πρέπει να συνεισφέρουμε για να μπει μπροστά η οικονομία γιατί διαφορετικά το αύριο δεν θα είναι τόσο καλό.” τόνισε ο κ. Κώτσογλου.

Ανακοίνωσε επίσης ένα μεγάλο πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) που θα υλοποιηθεί άμεσα από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα παρέχει πιστοποιημένη γνώση σε δομές, επιχειρήσεις και εργαζομένους στον τομέα του Τουρισμού, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την διαχείριση των επισκεπτών σε ένα ασφαλές τουριστικό περιβάλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους σε αυτή την ειδική συνεδρίαση, καλωσόρισε το πρόγραμμα των διαδικτυακών σεμιναρίων της Περιφέρειας σχετικά με την υγειονομική διαχείριση στον τουριστικό κλάδο και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Χανίων θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους τους φορείς σε μια κοινή κατεύθυνση παρέχοντας πλήρη ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και ευκαιρίες στον τομέα του Τουρισμού καθώς και να δέχεται τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη.

Η κα. Στέλλα Μανιουδάκη, διευθύντρια Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις πρόσφατες εξελίξεις στις κρουαζιέρες επισημαίνοντας πως: “Οι κρουαζιέρες είναι ένα δυναμικό και ευαίσθητο προϊόν και προφανώς η κρίση επηρέασε τον αριθμό τους. Από τις 156 κρουαζιέρες που είχαν προγραμματιστεί, αναμένουμε να πραγματοποιηθούν 30-50 κρουαζιέρες.” ενώ τόνισε πως η Κρήτη θα πρέπει να “ξανασυστηθεί” ως προορισμός με την προϋπόθεση να είναι πιστοποιημένη ως προορισμός και ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

“Η ανησυχία και η ανασφάλεια είναι μεγάλη και στον δικό μας κλάδο. Πρέπει να εργαστούμε για τον επόμενο χρόνο και γι’ αυτό απαιτείται χάραξη μιας κεντρικής πολιτικής για τον τουρισμό.” δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης,  Μαρκουλάκη Τζίνα.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις