Διαδικτυακή εκδήλωση “ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΥΓΕΙΑ: ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ” από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 στις 19.00 το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών διοργανώνει μία διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την κρατική διαχείριση της πανδημίας και τις ψυχοκοινωνικοοικονομικές της προεκτάσεις.

Στόχος μας είναι να ανοίξει μία κουβέντα στην οποία να αναδειχθεί μεταξύ άλλων ο κοινωνικός προσδιορισμός της πανδημίας και η όξυνση των ανισοτήτων που βλέπουμε να προκαλούν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Βασική επιδίωξή μας είναι να δούμε πού βρισκόμαστε, τί διεκδικούμε συλλογικά και ποια τα προτεινόμενα μέσα διεκδίκησης σε αυτή τη συγκυρία. Πιο συγκεκριμένα θα μας απασχολήσουν ερωτήματα όπως:

• Ποια είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων: τα προβλήματα και οι ελλείψεις που έχουν προκύψει ή προβλέπεται να προκύψουν στο μέλλον.

"Sponsored links"

• Ποια είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: τι επικρατεί στα νοσοκομεία και τους χώρους εργασίας, τι κινήσεις έκανε η δημοτική αρχή, πώς αντέδρασαν σύλλογοι, συλλογικότητες και πολίτες;

• Ποια είναι η κατάσταση της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας και ποιες οι επιπτώσεις της καραντίνας που βιώνουμε: πώς επηρεαζόμαστε ψυχολογικά από τους περιορισμούς και την απομόνωση.

• Πώς θα μπορούσε μία αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλει ουσιαστικά στη στήριξη των πολιτών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που βιώνουμε;

• Πώς μπορούμε εμείς, σαν ατομικότητες και συλλογικότητες, να διαχειριστούμε την ευρύτερη κατάσταση και να οργανωθούμε για όσα έπονται

Εισηγητές:

• Χριστίνα Κυδώνα, Ιατρός ΕΣΥ Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνη κλινικής Covid
• Θ. Σδούκος, ιατρός ΕΣΥ Θεσσαλονίκης, Δ.Σ. ΕΝΙΘ
• Κ. Μανιμανάκη, ιατρός ΕΣΥ Χανίων, ΔΣ ΕΓΕΣΥΧ
• Β. Γεωργακάκης, νοσηλευτής ΕΣΥ Χανίων, ΔΣ Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων
• Α. Λιοδάκης, ψυχίατρος-ψυχοδραματιστής ΚΨΥ Ρεθύμνου
• Α. Γαζάκης, δημοτ. σύμβουλος “Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής”, Θεσσαλονίκη

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και συζήτηση.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει στον σύνδεσμο zoom που υπάρχει στην αφίσα.

Επίσης, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω facebook live, ο σύνδεσμος θα αναρτηθεί στη σελίδα του Στεκιού λίγη ώρα νωρίτερα:

"Sponsored links"

https://www.facebook.com/stekichania

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις