Διαδικτυακή συνάντηση για την κλιματική αλλαγή από το ΚΠΕ Βάμου

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα, με αφορμή την 5η επέτειο της Παγκόσμιας Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 με διαδικτυακό Σεμινάριο για το Κλίμα στις 11 το πρωί έως τις 1 μμ και καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σε συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤ0 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

11.00 -11.15: Σύνδεση στην Πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης
11.15 – 11.30: Διαδικτυακό παιχνίδι γνωριμίας
11.30 – 11.45: Παρουσίαση του Περιφερειακού Δικτύου ΠΕ «ΑλλάΖΩ για το Κλίμα» και εκπαιδευτικού υλικού του ΚΠΕ Βάμου για το Κλίμα, Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Βάμου
11.45 – 12.00: Η σημασία της θάλασσας για το Κλίμα, Daniela Sannino, Φυσικών Επιστημών, MSc Θαλάσσια Οικολογία Πανεπιστημίου Σάσσαρι Σαρδηνίας
12.00 – 12.15: Η αντίδραση των νέων στην Κλιματική Αλλαγή, Γιάννης Φίλης, πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης
12.15 – 12.30: Διεθνής κινητοποίηση για το Κλίμα, Σάντυ Φαμελιάρη, Greenpeace
12.30 – 13.00: Συζήτηση

"Sponsored links"

Για τη συμμετοχή στη Διαδικτυακή Συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου Π.Ε «Αλλάζω για το Κλίμα», δηλώστε συμμετοχή, μπορεί κανείς να βρει σύνδεσμο στο ιστολόγιο του ΚΠΕ Βάμου (http://kpevamou.blogspot.com)

Γι’ αυτή τη δράση, το Δίκτυο «Παρασκευές για το Κλίμα» (που δημιουργήθηκε από τη Σουηδή μαθήτρια Greta Thunberg) προτείνει να είναι κεντρικό θέμα το αίτημα να ληφθούν μέτρα για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου. Μια από τις προτεινόμενες δράσεις είναι να σχηματιστεί η φράση “Fight for 1 Point 5” («Αγώνας για 1,5», δηλαδή για να μην ανέβει η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου).

Η φράση αυτή μπορεί να σχηματιστεί με κεράκια (πχ ρεζώ), με led τηλεφώνων ή (συμπληρώνουμε εμείς) με ζωγραφιές σε χαρτί ή χαρτόνι ή με ηλεκτρονική αφίσα με χρήση υπολογιστή. Η αφίσα ή το μήνυμά μας μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική δουλειά (στην περίπτωση αυτή με τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία) και μπορεί να συμπεριλαμβάνει και το αντίστοιχο ελληνικό μήνυμα (πχ «Σώστε τον πλανήτη – Αγώνας να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό»). Μπορεί επίσης, αν θέλετε, να ανεβεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #FightFor1point5.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις