14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διαμαρτυρία αντιφασιστών και ελλήνων της Γερμανίας στην έκθεση Documenta

Ημερομηνία:

Μπορεί στην Ελλάδα η Έκθεση Documenta 14 να τυγχάνει ευρείας αποδοχής και στις εκδηλώσεις της να συμμετέχουν από στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Γ. Κατρούγκαλος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ευρωπαϊκής Υποθέσεων της Γερμανίας κ. Roth μέχρι τη Μάγδα Φύσσα και τον γνωστό δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, όμως στη Γερμανία τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Εκεί, Γερμανοί και Έλληνες αντιφασίστες ενεργοί στο κίνημα των γερμανικών αποζημιώσεων, θεωρούν την Έκθεση Documenta εργαλείο του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10 Ιουνίου, στα εγκαίνια της Έκθεσης στο Κασέλ ετοιμάζεται παρέμβαση που θα συνδεθεί με τις σφαγές στο Δίστομο, στο Οραντούρ και στο Λίντιτσε αφού οι ημερομηνίες των γεγονότων συμπίπτουν με τα εγκαίνια.

Ήδη έχει αποφασιστεί η προβολή της ταινίας “ένα τραγούδι για τον Αργύρη” παρουσία του Αργύρη Σφουντούρη, του επιζώντα από τη σφαγή στο Δίστομο ενώ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, θα παρουσιαστούν σκηνές από θεατρικό για το Δίστομο, ενώ θα υπάρχουν πανό και 50 πλακάτ με τα ονόματα των μαρτυρικών δήμων της Ελλάδας με ημερομηνία των σφαγών και τον αριθμό των θυμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ στη Γερμανία υπάρχουν αντιδράσεις, στην Ελλάδα στα πλαίσια της Documenta 14 το Σάββατο 29 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε. παρουσία του δημιουργού Άρη Χατζηστεφάνου ενώ την ίδια ημέρα στις 4 μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα «Συμμαχίες μεταξύ αντιφασιστικών κινημάτων από την Αθήνα και το Κάσελ». Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Μάγδα Φύσσα, δικηγόροι της πολιτικής αγωγής από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής κ.α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ