22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διαμαρτυρία Αρχαιολόγων στο Φρούριο Φιρκά για τα ακίνητα που περνάνε στο Υπερταμείο

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Φρούριο Φιρκά από αρχαιολόγους και εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού που απεργούν για τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο χιλιάδων ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Η απεργία αφορά τους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους σε υπηρεσίες του υπουργείου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτηρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η οποία ζητά άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ