Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων για την πώληση ειδών ένδυσης και παιχνιδιών από Super Market ενώ τα καταστήματα των μικρών εμπόρων είναι κλειστά

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή προς τον Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιώργος Τοπολιανάκης θέτει το ζήτημα ότι ενώ τα μικρά εμπορικά καταστήματα που πωλούν ρούχα και παιχνίδια έοχυν κλείσει με υπουργική απόφαση, την ίδια στιγμή σε σούπερ μάρκετ πωλούνται ρούχα και παιχνίδια.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο:

«Το γεγονός αυτό καθιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και πρακτικές ολιγοπωλείου στις πλάτες των μικρών εμπόρων και των καταναλωτών  που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν και τα αποθέματά τους να απαξιώνονται ευρισκόμενα στις αποθήκες»

"Sponsored links"

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων σας μεταφέρει τα παράπονα πολλών μελών του για το γεγονός ότι μεγάλα καταστήματα τροφίμων (super markets) όχι μόνο διαφημίζουν αλλά και πωλούν είδη ένδυσης, υπόδησης, εσώρουχα, παιχνίδια, λαμπάδες κ.λ.π. τη στιγμή που τα καταστήματα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων είναι κλειστά και μάλιστα με κρατική εντολή με βάση την υπ’ αριθ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 21268/2020 υπουργική απόφαση, τουλάχιστον  έως τις 11 Απριλίου 2020.

Το γεγονός αυτό καθιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και πρακτικές ολιγοπωλείου στις πλάτες των μικρών εμπόρων και των καταναλωτών  που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν και τα αποθέματά τους να απαξιώνονται ευρισκόμενα στις αποθήκες .

Σας ζητάμε άμεσα να προβείτε σε απόφαση που να αποκλείει τα συγκεκριμένα καταστήματα από την πώληση και διάθεση άλλων ειδών πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ήδη έχετε κάνει και με τις λαϊκές αγορές

Αναμένουμε την άμεση απόφαση σας επί του θέματος για να υπάρχουν και την επόμενη ημέρα τοπικές και μικρές επιχειρήσεις.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις