13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διασύνδεση πρωτογενή τομέα με τουρισμό προωθεί η Κρήτη

Ημερομηνία:

Το παραπάνω τόνισε ο  Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα με θέμα  «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης – Εργαλείο Ανάπτυξης – Σήματα «κρήτη», «κρητική κουζίνα» & «κρητικό μπακάλικο», που πραγματοποιήθηκε  στις Αρχάνες την Δευτέρα 10 Ιουλίου και οργανώθηκε από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην ημερίδα, όπως επίσης όλα τα στελέχη για την οργάνωση της, επεσήμανε ότι «με τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, αναδεικνύοντας την Κρήτη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, θα δουλέψουμε μαζί, επεκτείνοντας τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Αγροτικούς Συλλόγους και Ενώσεις, αλλά και με όλους τους μεμονωμένους παραγωγούς προκειμένου να αυξήσουμε την κατανάλωση των Κρητικών προϊόντων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης αλλά και να ενισχύσουμε την αξιοποίηση του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού, οινικού τουρισμού».

Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες του νομού, τόσο του κλάδου των τροφίμων, όσο και της εστίασης, καθώς επίσης και οι ξενοδοχειακές μονάδες για  την προσπάθεια, που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με τα σήματα «κρήτη» και την προβολή και προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα έγινε παρουσίαση του εγκεκριμένου τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος  προώθησης «The European Food Masters – Taste the Authentic».

Η παρουσίαση των σημάτων έγινε από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Κρήτης και Αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αλέξανδρο Στεφανάκη και το στέλεχος της Βίκυ Νταγιαντά.

Παρουσίαση επίσης εστιασμένη στα προγράμματα και την εξωστρέφεια έκανε ο Γιώργος Ανδρεαδάκης Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου Νίκος Μηλιαράκης  με θεματική τον κλάδο της Οινοποιίας και παραδείγματα συλλογικότητας.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας επικεντρώθηκαν στην αναγκαιότητα της προσπάθειας από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, και όπως τονίστηκε, μόνο με τη συνεργασία και την οργάνωση τα προϊόντα του νησιού, θα αποκτήσουν τη θέση και την αγοραστική δύναμη που τους αξίζει, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη διασύνδεση των δύο πυλώνων της οικονομίας, του πρωτογενή με τον τουριστικό κλάδο, με σκοπό την καθιέρωση της Κρήτης ως γαστρονομικό προορισμό.

Οι επιχειρηματίες, ενημερώθηκαν για όλες τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα (εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, προσκλήσεις αγοραστών, διαφήμιση, έντυπα κ.α.)  καθώς και για τα οφέλη, που θα έχει για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα του νησιού.

Την ημερίδα συντόνισε το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης αρμόδια για θέματα πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη. Η επόμενη προγραμματισμένη ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 5 Αυγούστου στην Ασή Γωνιά, στα Χανιά.

agronews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...