14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διαφωνούν για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ ο Κουβέλης και 30 μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

Ημερομηνία:

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσει την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Aυτή είναι η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ελήφθη κατά πλειοψηφία (7 υπέρ, 3 κατά, 1 αποχή) και παρουσίασε στα μέλη της ΚE ο πρόεδρος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τριανταένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης, εξέφρασαν  με κοινή τους δήλωση τη διαφωνία για την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ:

«Η σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αφού επιδόθηκε σε μια προσπάθεια αποκόμισης ανταλλαγμάτων “από όπου ήθελε προκύψει” σήμερα προωθεί – χωρίς προσφυγή στο διαρκές συνέδριο του κόμματος – την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση αυτή μεταλλάσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά αφού: αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τον σκοπό της δημιουργίας της, ακυρώνει τη μέχρι τώρα στάση της κάθετης αντίθεσης σε μια κεντροαριστερά που στην ουσία είναι παραδομένη στη στρατηγική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και παραβιάζει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της που ρητά αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναινέσει σε συνεργασίες με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που η στάση τους ορίζεται από το παλιό πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και αναλώνεται στην υπεράσπιση ενός πολιτικού παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η πρόταση αυτή συνιστά επιδίωξη τεχνικής συγκόλλησης και όχι δημιουργίας μιας πολιτικής προοδευτικής συμπαράταξης που αντιπαρατίθεται στο νεοφιλελευθερισμό».

Ζητούν να συνέλθει το Διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...