“Διδασκόμαστε από το ΟΧΙ του ελληνικού λαού”: Εκδρομή της ΚΝΕ στα Ανώγεια το Σάββατο 27 Οκτώβρη, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και της κατοπινής πάλης του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κρήτης οργανώνουν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, μονοήμερη εκδρομή στα Ανώγεια στο Ρέθυμνο.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το ιστορικό χωριό των Ανωγείων αποτέλεσε πυρήνα του αντάρτικου αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή ενάντια στους φασίστες κατακτητές για αυτό και το «εκδικήθηκαν» με 3 ολοκαυτώματα.Είναι ένα χωριό,με κατοίκους που έδωσαν ηρωικές μάχες, γεμάτο ιστορίες και σημαντικές στιγμές, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για το σήμερα, που αποδυκνείουν τον καθοριστικό ρόλο των κομμουνιστών, της αναντικατάστατης συμβολής του ΚΚΕ στην ηρωική πάλη του ελληνικού λαού την δεκαετία του 1940 αλλά και την ανάγκη μελέτης της ιστορίας, ώστε αυτή να γίνεται ιδεολογικό όπλο, πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την υπόθεση της εργατικής τάξης, στην πάλη της για το Σοσιαλισμό Κομμουνισμό!

"Sponsored links"

Τα μέλη και οι φίλοι τις ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά ιστορικά γεγονότα ,να μάθουν την αλήθεια για την ιστορία της περιόδου. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία μέσα και απο την εκδήλωση που προετοιμάζει η ΚΝΕ με αφορμή την έκδοση του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο» να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν πάνω στα στρατηγικής σημασίας συμπεράσματα που έχει βγάλει το Κόμμα μας μέσα απο την συλλογική μελέτη της ιστορίας. Φυσικά θα υπάρχει και ο αναγκαίος ελεύθερος χρόνος για τους εκδρομείς να περιπλανηθούνστο πολύ όμορφο ορεινό χωριό των Ανωγειών.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει

Αναχώρηση Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Ηράκλειο, 9:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Ρέθυμνο, 8:30, Δημοτικός Κήπος

10:00 – Ελεύθερη ώρα για καφέ και βόλτα στο κέντρο του χωριού

12:00 – Κατάθεση στεφάνου στην Πλ. Αρμί στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, αφιερωμένο στους πεσόντες των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων, ο επισκέπτης θα μπορεί να διαβάσει τα ονόματα τους και να διαβάσει τη διαταγή του Γερμανού Στρατηγού Φρουράρχου Κρήτης X. Μίλλερ για την ισοπέδωση των Ανωγείων το 1944

12:30 – Συζήτηση με βάση την έκδοση του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

14:00 – Ανωγειανό φαγητό και κρασί σε τοπικό Μιτάτο

"Sponsored links"

18:00 – Επιστροφή σε Ηράκλειο Ρέθυμνο

 

Τηλέφωνα για συμμετοχές

Ηράκλειο: 6959135838

Ρέθυμνο: 6948362077

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις