15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

“Διδασκόμαστε από το ΟΧΙ του ελληνικού λαού”: Εκδρομή της ΚΝΕ στα Ανώγεια το Σάββατο 27 Οκτώβρη, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και της κατοπινής πάλης του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κρήτης οργανώνουν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, μονοήμερη εκδρομή στα Ανώγεια στο Ρέθυμνο.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το ιστορικό χωριό των Ανωγείων αποτέλεσε πυρήνα του αντάρτικου αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή ενάντια στους φασίστες κατακτητές για αυτό και το «εκδικήθηκαν» με 3 ολοκαυτώματα.Είναι ένα χωριό,με κατοίκους που έδωσαν ηρωικές μάχες, γεμάτο ιστορίες και σημαντικές στιγμές, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για το σήμερα, που αποδυκνείουν τον καθοριστικό ρόλο των κομμουνιστών, της αναντικατάστατης συμβολής του ΚΚΕ στην ηρωική πάλη του ελληνικού λαού την δεκαετία του 1940 αλλά και την ανάγκη μελέτης της ιστορίας, ώστε αυτή να γίνεται ιδεολογικό όπλο, πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την υπόθεση της εργατικής τάξης, στην πάλη της για το Σοσιαλισμό Κομμουνισμό!

Τα μέλη και οι φίλοι τις ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά ιστορικά γεγονότα ,να μάθουν την αλήθεια για την ιστορία της περιόδου. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία μέσα και απο την εκδήλωση που προετοιμάζει η ΚΝΕ με αφορμή την έκδοση του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο» να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν πάνω στα στρατηγικής σημασίας συμπεράσματα που έχει βγάλει το Κόμμα μας μέσα απο την συλλογική μελέτη της ιστορίας. Φυσικά θα υπάρχει και ο αναγκαίος ελεύθερος χρόνος για τους εκδρομείς να περιπλανηθούνστο πολύ όμορφο ορεινό χωριό των Ανωγειών.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει

Αναχώρηση Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Ηράκλειο, 9:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Ρέθυμνο, 8:30, Δημοτικός Κήπος

10:00 – Ελεύθερη ώρα για καφέ και βόλτα στο κέντρο του χωριού

12:00 – Κατάθεση στεφάνου στην Πλ. Αρμί στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, αφιερωμένο στους πεσόντες των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων, ο επισκέπτης θα μπορεί να διαβάσει τα ονόματα τους και να διαβάσει τη διαταγή του Γερμανού Στρατηγού Φρουράρχου Κρήτης X. Μίλλερ για την ισοπέδωση των Ανωγείων το 1944

12:30 – Συζήτηση με βάση την έκδοση του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

14:00 – Ανωγειανό φαγητό και κρασί σε τοπικό Μιτάτο

18:00 – Επιστροφή σε Ηράκλειο Ρέθυμνο

 

"google ad"

Τηλέφωνα για συμμετοχές

Ηράκλειο: 6959135838

Ρέθυμνο: 6948362077

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...