Διεθνές Συμπόσιο Εικαστικών τεχνών στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα  Knossos Beach Bungalows & Suites, διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του την περίοδο από τις 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2010 το Διεθνές Συμπόσιο Εικαστικών Τεχνών με τίτλο «Στο Φως της Κρήτης» τιμώντας την μνήμη του ιδρυτή του, Δρ. Σοφοκλή Εμμανουήλ Λογιάδη. Το μεν «φως» είχε και έχει πάρα πολλές έννοιες και συμβολισμούς σαν πηγή ζωής, πολιτισμού και δημιουργίας, η δε «Κρήτη» με την πανάρχαια ιστορία της και τη μυθολογία της, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανθρώπινη πρόοδο σαν κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και αποτελεί πόλο έλξης μείζονος ενδιαφέροντος.

Οι καλλιτέχνες, ο καθένας με τα δικό του ιδιαίτερο ύφος, θα δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα «Στο φως της Κρήτης». Παράλληλα όμως ο πολιτισμικός διάλογος  που θα αναπτυχθεί μέσα από το συμπόσιο, αναμένεται να  ανοίξει νέους ορίζοντες στις σύγχρονες  αναζητήσεις που απασχολούν τον καλλιτέχνη.

Οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου Knossos Beach Bungalows & Suites αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη μονάδα  κατά τη διάρκεια του συμποσίου (η είσοδος είναι ελεύθερη), θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το δικό τους διάλογο με τους καλλιτέχνες οι οποίοι εκείνες τις μέρες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

"Sponsored links"

Το συμπόσιο αυτό άλλωστε, είναι το αποτέλεσμα μίας ομάδας καλλιτεχνών που αναζήτησαν ένα φιλόξενο περιβάλλον προκειμένου να εργαστούν για ένα χρονικό διάστημα μακριά από το γνώριμο σκηνικό των εργαστηρίων τους, εξερευνώντας νέες ιδέες και τάσεις και δημιουργώντας έργα τέχνης. Το συμπόσιο θα προσφέρει τον χρόνο, τον χώρο και την συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, στο ζωογόνο  περιβάλλον της Κρήτης που είναι πλούσιο σε πολιτισμικά, αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά θαύματα.

Όπως ξέρουμε τουρισμός, ένα παραπάνω «Στο Φως της Κρήτης», είναι πρώτα από όλα πολιτισμός και δημιουργία.

Αυτό ακριβώς το πνεύμα υπηρετεί και η ιδέα του συμποσίου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις