Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης: Προέχει η ασφάλεια των διασωστών και των υγειονομικών. Εφόσον τηρούμε τα μέτρα δε θα φτάσουμε σε καταστάσεις όπως η Ιταλία

Κανένα σχόλιο

Του Αντώνη Παντινάκη

“Δεν δίνουμε εντολές αυτοκτονίας!”. Ο κ. Ανέστης Κιούλπαλης χρησιμοποιεί τη γλώσσα της αλήθειας για να περιγράψει τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, στα κελεύσματα τούτης της πρωτόγνωρης (για τα μεταπολεμικά δεδομένα της χώρας μας κι ολόκληρης της οικουμένης) περιόδου.

Ειδικές αποστολές καλούνται να διαχειριστούν, και τα μέσα της ατομικής προστασίας τους είναι περιορισμένα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να οικειοποιηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, διότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο.

"Sponsored links"

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης είναι απόλυτα ειλικρινής και κατηγορηματικός: “Έλλειψη εξοπλισμού σε μέσα ατομικής προστασίας υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα από αυτά τα είδη κατασκευάζονται στην Κίνα. Εμείς, σε συνεργασία με το Υπουργείο και την ΥΠΕ προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Τα μέσα μπορεί να είναι περιορισμένα, προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Για τον κ. Κιούλπαλη “προέχει η ασφάλεια των διασωστών και των υγειονομικών, οι οποίοι καλούνται να έρθουν σε επαφή με ένα ύποπτο κρούσμα. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάει κάποιος κάπου χωρίς να έχει φορέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα προστατεύει τον ίδιο και τους γύρω του”.

Η χώρα μας διανύει τις πρώτες ημέρες των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η “διαχειρίσιμη” (για την ώρα) κατάσταση και ο κίνδυνος για το “χειρότερο χτύπημα”

Η υπάρχουσα κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη από τον διευθυντή του ΕΚΑΒ: “Προς το παρόν τα πράγματα είναι ακόμα διαχειρίσιμα. Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για να μένουμε στο σπίτι, θα τηρηθούν κατά γράμμα, ώστε να μειωθεί η διασπορά και να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε καταστάσεις της Κίνας ή της Ιταλίας”.

Ο μεγάλος αγώνας γίνεται για να μην πέσουν πολλά μαζεμένα περιστατικά και καταρρεύσει το σύστημα Υγείας.

Ο κ. Κιούλπαλης ασπάζεται και απλοποιεί ακόμη περισσότερο τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για γίνουν αντιληπτές απ’ το σύνολο των συμπολιτών μας:

“Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, πρέπει να κάθονται σπίτι τους. Δεν γίνεται να τρέχουν όλοι στα νοσοκομεία, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μολυνθεί και το προσωπικό” προειδοποιεί Δεν έχουμε την δυνατότητα να βγαίνουν εκτός δράσης πτέρυγες και γιατροί. Θα είναι το χειρότερο χτύπημα” .

cretalive.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις