14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διευκρινήσεις Ν.Ε Χανίων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έγκριση πίστωσης στον Δήμο Αποκορώνου για αποκατάσταση υποδομών

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή σχετικό δελτίο τύπου του Δημάρχου Αποκορώνου με ημερομηνία 15/7/19 για την έγκριση πίστωσης 5.790.000  Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στον οικείο Δήμο για την αποκατάσταση των υποδομών και του οδικού δικτύου του ,εξαιτίας των φυσικών καταστροφών από τις θεομηνίες της 13ης και 25ης Φεβρουαρίου, κρίνουμε σκόπιμο και χρήσιμο προς την πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των κατοίκων του Δήμου Αποκορώνου να αναφέρουμε:

1ο. Η παραπάνω έγκριση πίστωσης έγινε  όπως θα γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος στις 26/6/2019 από τον Υπ. Οικονομίας κ. Δραγασάκη  και τον υπογράφοντα αρμόδιο υφυπουργό κ. Γιαννακίδη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

2ο. Η παραπάνω πίστωση είναι μέρος μιας συνολικής πίστωσης από το ΠΔΕ στην Περιφέρεια Κρήτης στην  ΣΑΕΠ-802 των έργων, ύψους 83.052.000 Ευρώ για τις φυσικές καταστροφές από τα οποία τα 64.012.200 Ευρώ καταμερίζονται στους Δήμους της ΠΕ Χανίων (Χανίων 5.715.200,Πλατανιά 33.207.000,Κισσάμου 10.000.000,Σφακίων 1.300.000, Καντάνου- Σελίνου 8.000.000,  Αποκορώνου 5.790.000 )*.

Αυτά προς πλήρη ενημέρωση και αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων (συνειδητά ή ασυνείδητα).

Ζητούμενο και υπόθεση όλων μας είναι η βέλτιστη, ορθολογική  και αποτελεσματική αξιοποίηση των παραπάνω σημαντικών πιστώσεων σε ωφέλεια των Δημοτικών υποδομών των αντίστοιχων περιοχών.

Και μην ξεχνάμε…Κάποτε η Αυτοδιοίκηση ζητούσε και έβρισκε πόρτες κλειστές. Την τετραετία που πέρασε είχε από τη Κυβέρνηση σημαντική χρηματοδότηση έργων και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά της . Για το μέλλον;… Ίδωμεν!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...