“Δικαίωμα στη Μουσική” από την Κρατική Ορχήστρα Αθήνα, φέτος στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Το «Δικαίωμα στη Μουσική», πυλώνας του εκπαιδευτικού και κοινωνικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τέταρτη συνεχή χρονιά, ετοιμάζει τις αποσκευές του αυτή τη φορά για την Κρήτη. Εκεί, στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Πάνορμο, θα ταξιδέψουν από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου τρία από τα μουσικά σύνολα της Ορχήστρας: Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών και το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon».

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο Μουσικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, τα Μουσικά Γυμνάσια Ρεθύμνου και Ηρακλείου, τη Φιλαρμονική και το Δήμο Ηρακλείου και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας Δήμου Ρεθύμνου, τα σύνολα της Κ.Ο.Α., που απαρτίζονται από σπουδαίους μουσικούς της Ορχήστρας, έχουν διττή αποστολή: την πραγματοποίηση σεμιναρίων στους σπουδαστές των τοπικών μουσικών φορέων και εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία της Κρήτης καθώς και την πραγματοποίηση τριών συναυλιών, με κεντρική εκδήλωση τη συναυλία την Τρίτη 21 Μαρτίου στο Ηράκλειο, όπου τα τρία σύνολα της Ορχήστρας θα συναντηθούν για να θα δώσουν μία κοινή συναυλία με τη σύμπραξη των σπουδαστών εγχόρδων της πόλης.

Η «αποστολή» του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών (Απόλλων Γραμματικόπουλος-βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης-βιολί, Πάρις Αναστασιάδης-βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης-βιολοντσέλο) αλλά και του σπουδαίου Γερμανού κλαρινετίστα Marco Thomas που θα συμπράξει μαζί του, περιλαμβάνει στις 19 και 20 Μαρτίου την παράδοση σεμιναρίων σε σπουδαστές εγχόρδων καθώς και μια γενικότερη εκπαιδευτική εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο του Ηρακλείου.

"Sponsored links"

Αντιστοίχως, η αποστολή του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος -φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο), μαζί με τον διακεκριμένο Γερμανό κορνίστα  Theo Wiemes περιλαμβάνει σεμινάρια στο Ρέθυμνο (19/3) και στο Ηράκλειο (20/3), καθώς και εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στον Πάνορμο, όπου Κουιντέτο και σολίστ θα δώσουν και μία ξεχωριστή συναυλία την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Το MetallonΚουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. (Παναγιώτης Καίσαρης-τρομπέτα, Παναγιώτης Μπαλαμός-τρομπέτα, Γιάννης Γούναρης-κόρνο, Κωνσταντίνος Αυγερινός-τρομπόνι, Γιώργος Ραράκος-τούμπα, Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά) θα πραγματοποιήσει σεμινάρια και εκπαιδευτική παρουσίαση στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου και στη Δημοτική Φιλαρμονική (19-20/3). Τέλος, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, το Metallon δεν θα μπορούσε να αναχωρήσει από το Ρέθυμνο χωρίς πρώτα να πραγματοποιήσει μια συναυλία στην μαγευτική αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη (Ωδείο) με τη σύμπραξη των εγχώριων μουσικών δυνάμεων.

Το πρόγραμμα της Κ.Ο.Α. «Δικαίωμα στη Μουσική» που εγκαινιάστηκε προ τετραετίας και υποστηρίχτηκε τα δύο πρώτα χρόνια της εφαρμογής του με πολύτιμο δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζεται από πέρυσι στηριζόμενο στις δυνάμεις της Ορχήστρας και στην αρωγή των τοπικών φορέων. Μέχρι στιγμής τα μουσικά σύνολα της Κ.Ο.Α. έχουν συναντήσει περισσότερους από 20.000 ακροατές σε ποικίλες δράσεις σε σχολεία, ωδεία, ειδικά σχολεία, ιδρύματα για παιδιά, μονάδες απεξάρτησης και σωφρονιστικά ιδρύματα. Εξίσου δημιουργική υποενότητα του ίδιου προγράμματος είναι αυτή που αφορά στη διοργάνωση παράδοση σεμιναρίων σε σπουδαστές μουσικής σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.

Dikaioma-150317-RTP1

Συνοπτικό πρόγραμμα δράσεων

Κυριακή 19 Μαρτίου:

Σεμινάρια εγχόρδων στο Ηράκλειο και ξύλινων και χάλκινων πνευστών στο Ρέθυμνο

Δευτέρα 20 Μαρτίου:

– Εκπαιδευτικές Δράσεις στα Μουσικά Σχολεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου

"Sponsored links"

– Σεμινάρια για έγχορδα και ξύλινα πνευστά στο Ηράκλειο

– 20.30: Συναυλία του MetallonΣύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. στην Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη – Ωδείο Ρεθύμνου (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)

Τρίτη 21 Μαρτίου:

20.30: Συναυλία των τριών συνόλων της Κ.Ο.Α. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου-Ηράκλειο (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)

Τετάρτη 22 Μαρτίου

– Εκπαιδευτικές δράσεις στον Πάνορμο

– 19.30: Συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today