“Δικαίωμα στη στέγαση για όλους”: Συνέλευση συζήτησης και διεκδίκησης για τις αλλαγές που επιφέρει η τουριστική βιομηχανία στις ζωές μας

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η νεοϊδρυθείσα συλλογικότητα “Σπίτια χωρίς κατοίκους – Κάτοικοι χωρίς Σπίτια στα Χανιά” αναφέρεται στη διοργάνωση νέας συνέλευσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 23 Μαϊου στις 8 το βράδυ με θέμα τον συντονισμό των δράσεων για τη διεκδίκηση μίας πόλης που θα ανήκει στους κατοίκους και θα παρέχει αξιοπρεπή διαβίωση και πρόσβαση στο αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης σε όλους τους πολίτες της.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ο τουρισμός προς το παρόν δε μας βγάζει από την κρίση, αλλά από τα σπίτια μας. Και βέβαια ο εχθρός μας δεν είναι ο τουρισμός, γιατί θεωρητικά θα έλεγε κανείς πως είναι ένας τρόπος για να είναι όλοι κερδισμένοι, αλλά η τουριστική βιομηχανία που αναπτύσσεται και κερδοφορεί ανεξέλεγτα, στις πλάτες εκατοντάδων εργαζομένων, χωρίς όρια και κανόνες, θίγοντας ακόμη και το βασικό και αυτονόητο κοινωνικό δικαίωμα στη στέγη. Στην προσπάθεια τους οι ιδιοκτήτες κατοικιών να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες φορολογικές υποχρεώσεις, καταχωρούν πολλές οικίες σε πλατφόρμες όπως η Αirbnb, έτσι η χρήση των κτιρίων αλλάζει, οι μόνιμοι κάτοικοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους και ξαφνικά μένουν χωρίς στέγη, ενώ η προσφορά κατοικιών προς μόνιμη ενοικίαση καθίσταται σχεδόν μηδενική.

"Sponsored links"

Την Τρίτη 9/5 ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος γύρω από τις αλλαγές που επιφέρει η τουριστική βιομηχανία στις ζωές μας, το βανδαλισμό της φυσιογνωμίας της ιστορικής πόλης των Χανίων, την καταπάτηση κάθε σπιθαμής δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών στους τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό, την υποταγή των Χανίων στις επιταγές του τουριστικής ανάπτυξης και κυρίως  το ζήτημα προάσπισης του βασικού δικαιώματος στη στέγαση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Τρίτη 23/5 στις 20.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συντονίσουμε τις δράσεις μας διεκδικώντας μια πόλη που θα ανήκει στους κατοίκους της και θα παρέχει αξιοπρεπή διαβίωση και πρόσβαση στο αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης σε όλους τους πολίτες της.

Σπίτια χωρίς κατοίκους – Kάτοικοι χωρίς Σπίτια στα Χανιά

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today