Δικαίωση μετά από επτά χρόνια για τον Έντουαρντ Σνόουντεν

Κανένα σχόλιο

Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που αποκάλυψε το πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικών δεδομένων της NSA το 2013, νιώθει δικαιωμένος.

Κι αυτό διότι ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου ότι η μαζική συλλογή τηλεφωνικών αρχείων από την NSA  ήταν παράνομη.

Η εν λόγω πρακτική ήρθε για πρώτη φορά στο φως το 2013 από δημοσιογράφους στων οποίων τα χέρια έφτασαν τα έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μέσω των οποίων ανά πάσα στιγμή είναι εφικτό να παρακολουθείται η επικοινωνία (sms, email, τηλεφωνήματα) οποιουδήποτε ανθρώπου στον κόσμο.

"Sponsored links"

Με τις αποκαλύψεις αυτές διαψεύστηκαν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ που διέψευδαν δημοσίως ότι η NSA είχε συλλέξει εν γνώσει της δεδομένα από αρχεία ιδιωτικών τηλεφώνων.

«Επτά χρόνια πριν, όπως οι τίτλοι των ειδήσεων έγραφαν κατηγορούμουν ως εγκληματίας επειδή είπα την αλήθεια. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ζούσα για να δω τα δικαστήρια μας να καταδικάζουν τις πρακτικές της NSA ως παράνομες και  με την ίδια απόφαση, να μου δίνουν τα εύσημα που τις αποκάλυψα. Κι όμως η μέρα αυτή ήρθε», έγραψε σε μήνυμα του στο twitter, ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

tvxs.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις