Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: «Σίγουρα δεν υπήρχε εξ’επαφής πυροβολισμός»

Κανένα σχόλιο

Δύο διαμπερή τραύματα στην καρδιά διαπίστωσαν ο Ελληνας ιατροδικαστής, Θ.Βουγιουκλάκης και ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, που είδαν για πέντε λεπτά τη σορό του νεκρού ομογενούς. «Αντιληφθήκαμε ότι σίγουρα δεν υπήρξε εξ΄επαφής πυροβολισμός» τόνισε ο δικηγόρος, στοιχείο που δείχνει να διαψεύδει τις διαρροές πολλών ΜΜΕ ότι «τον έσυραν και τον εκτέλεσαν».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή, δηλαδή οι σφαίρες διαπέρασαν το σώμα, τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά, ωστόσο «από τις κουβέντες που κάναμε, αντιληφθήκαμε ότι σίγουρα δεν πρόκειται για εξ’επαφής πυροβολισμούς».

Το στοιχείο αυτό φαίνεται να διαψεύδει την αφήγηση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που επικαλούμενα μαρτυρία φίλου του θύματος την Τρίτη, υποστήριξαν ότι «τον έσυραν «τον έσυραν 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή.»

"Sponsored links"

Ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε επίσης ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα τραύμα στα πόδια από την μακροσκοπική εξέταση, δηλαδή ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Πρόσθεσε επίσης ότι μαζί με τον ιατροδικαστή, είδαν τη σορό για πέντε λεπτά και, λόγω του ότι τα τραύματα είχαν συρραφεί και το σώμα είχε πλυθεί, έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω εξέταση του πτώματος.

Ολόκληρη η δήλωσή του δικηγόρου της οικογένειας:

«Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαι γιατρός. Ναι, μας επετράπη, για ένα πεντάλεπτο, κάπου τόσο, να κάνουμε μία επιστασία επί της σορού. Εγώ ήμουν απλώς παρών, τον πρώτο λόγο τον είχε ο κ.Βουγιουκλάκης. Τι είδαμε; Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στον χώρο της καρδιάς, διαμπερή λέγοντας, οι βολίδες έχουν βγει από την πλάτη και κανένα άλλο τραύμα αξιολόγο για να περιγραφεί. Απλώς, σεβόμενος την ιατρική επιστήμη και την ιατροδικαστική επιστήμη, με τις κουβέντες που κάναμε αντιληφθήκαμε ότι σίγουρα δεν υπήρχε εξ’επαφής πυροβολισμός. Ωστόσο, τα τραύματα που φέρει στην πλάτη και στο στήθος ο νεκρός έχουν ήδη συρραφεί, οπότε δεν υπάρχη ανάγκη, κατά την άποψή μας και κανένα νόημα περαιτέρω έρευνας, γιατί όποια στοιχεία και να υπήρχαν,ακόμα και υπολείμματα καπνού αιθάλης κλπ δεν υπάρχουν πια γιατί τα τραύματα έχουν συρραφεί. Έχει πλυθεί το πτώμα,

Όταν ρωτήθηκε για το τι είπε ο έλληνας ιατροδικαστής σχετικά με τη συρραφή των τραυμάτων απάντησε: Δεν μπορούσε να πει κάτι άλλο. Εδώ υπάρχει μία κατάσταση όπως τη διαπιστώνουμε. Μιλήσαμε ο ένος με τον άλλον και φύγαμε στο πεντάλεπτο. Αν μη τι άλλο μας επετράπη αυτό. Αιφνιδίως μας επετράπη. Δεν μας επετράπη το άλλο χωρίς λόγο, μας επετράπη αυτό, πρέπει να το αναγνωρίσουμε ότι μας επετράπη.

Ενώ τέλος, όταν ο δικηγόρος ρωτήθηκε για τραύματα στα πόδια, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει «κανένα τραύμα, ορατό μακροσκοπικά» (δια γυμνού οφθαλμού).

Ενώ τέλος, όταν ο δικηγόρος ρωτήθηκε για τραύματα στα πόδια, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει «κανένα τραύμα, ορατό μακροσκοπικά» (δια γυμνού οφθαλμού).

Δείτε το βίντεο εδώ.

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις